Élet-Stílus

A Chelsea győzött a bíróságon

Igazolhat a Chelsea, míg a Portsmouth csapata újfent tulajdonost cserélt. Maradona keretet hirdetett. Rövid focihírek.

Hongkongi üzletember vette meg a Portsmouth labdarúgócsapatát. Balram Csainrai a szaúdi Ali el-Faradzstól vásárolta meg az angol élvonal utolsó helyén álló csapatot. Idén már a negyedik tulajdonos birtokolja a Pompeyt.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság visszavonta a Chelsea-re kirótt átigazolási korlátozásokat, így a londoni klub továbbra is szabadon igazolhat játékosokat.

Mamady Sidibe megegyezett a Stoke City vezetőivel a folytatásról, a 30 éves támadó 2012-ig szóló szerződést írt alá.

A Real Madrid vezetősége megállapodott a játékosokat képviselő három csapatkapitánnyal az év végi prémiumok összegéről. A Real futballistái bajnoki cím után 350 ezer, BL-győzelem esetén 600 ezer eurót kapnak, amennyiben mind a két sorozatot megnyerik, 1.1 millió euró üti a markukat. Ivan De la Pena megműtteti a jobb lábát, így több mint három hónapig nem léphet pályára.

Federico Marchetti combsérülése miatt egy hónapig biztosan nem védheti a Cagliari kapuját. Ez Marcello Lippi számára is rossz hír, hiszen a 26 éves futballista rendszeresen tagja volt a válogatott keretének.

A Bayern München három játékossal szerződést hosszabbított. Daniel Van Buyten 2012-ig, Holger Badstuber és Thomas Müller 2014-ig írt alá a bajor gárdához.

Menesztette Mathias Hamann vezetőedzőt az osztrák élvonalban szereplő Linzer ASK vezetősége. A Lille szerződést hosszabbított a 19 éves Eden Hazarddal. A 10-szeres belga válogatott középpályás 2014-ig írt alá.

A Rubin Kazany augusztusban szerződteti a Zenit török támadóját, Fatih Tekkét. Az egyiptomi Zamalek szerződtette az Afrika-kupa gólkirályát, Mohamed Nági “Geddót”. A 25 éves támadó a nyáron csatlakozna új csapatához, a helyzetet azonban bonyolítja a tény, hogy az al Ittihaddal (jelenlegi klubjával) már meghosszabbította szerződését.

Diego Maradona kihirdette keretét a Jamaica elleni barátságos mérkőzésre. Az argentin szövetségi kapitány akár hét újoncot is avathat a február 10-i találkozón. Deco bejelentette, hogy a világbajnokságot követően lemondja a portugál válogatottságot.

A korábban megszavazott 250 ezer dollár után, most a FIFA 3 millió dollárral támogatja a földrengéstől sújtott Haiti labdarúgásának újraélesztését.

A tavaszi szezonra Bosznia-Hercegovinában készülő Diósgyőr játékosai Bognár Zsoltot választották csapatkapitánynak. Nem tartanak igényt Kecskeméten a brazil David Fernandesre és a cseh Michal Vorelre. A középpályás és a kapus próbajátékon szerepelt a KTE-nél, de teljesítményükkel nem győzték meg a vezetőket.

Újabb műtét vár a Haladás 23 éves védőjére, Kovács Zsoltra, miután a szerdai edzésen szalagsérülést szenvedett.

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik