Élet-Stílus

Vagány kisautót hoz a Suzuki

A Suzuki Alto új generációja várhatóan tavasszal jelenik meg hazánkban. A gyár kifejezetten alacsony fogyasztást ígér, a benzines kiskocsi szabvány szerinti átlaga 4,4 liter százon.

Új városi autó értékesítését fontolgatja a Suzuki. Az eredetileg 2008 őszén bemutatott Alto futhat be hazánkba, értékesítése májusban indul a tervek szerint. A városi mini ötajtós karosszériával érkezik.

Gyorsan kipipálható a motorkínálat, mert Indiában egyféle benzinessel készül az Alto. A választék az ezres háromhengeresre korlátozódik, amely a 14 másodperces százra gyorsulás alapján viszonylag használható motor lehet.A fejlesztési szempontok között elsődleges volt az alacsony fogyasztás. A hasonló méretű autók között nagyon jónak számít a 0,30-as alaktényező, a 930 kilós súly már nem annyira, ráadásul az Alto így is csak három csillagot kapott az Euro NCAP töréstesztjén tavaly.
Képek (vezess.hu)

Képek (vezess.hu)

Az autó sikere azon múlik, mennyibe kerül majd. Eddig azért hiányzott a hazai kínálatból az Alto és a Pixo, mert az indiai gyártással járó szállítási költség és vámterhelés aránytalanul megdrágítaná őket a Swifthez, a Splashhez illetve a Micrához képest.

Ha sikerül összevethető felszeltség esetén a Splash alatti áron bevezetni az Altót, itthon is lehet érdeklődés az aranyos és nagyon gazdaságos kiskocsira. Konkrét összegeket sajnos nem tudunk, de a Splash 2,4 millió forintos alapára irányadó lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik