Élet-Stílus

Nagy verést kapott a Honvéd

Súlyos vereséget szenvedett a Honvéd a férfi vízilabda Euroliga főtáblájának 4. csoportkörében: a magyar együttes szerdán a montenegrói Budva vendégeként maradt alul nyolc góllal a C jelű négyesben. A Pro Recco visszavágott az Egernek.

A két gárda január közepi csatáját a Kőér utcában simán, sőt fölényesnek mondható módon 10-6-ra nyerte a szerdai vendéglátó, amely a kvázi visszavágót is jól kezdte: megszerezte a vezetést, majd megduplázta előnyét. Mi több, a második negyedben már 5-0 (!) volt a házigazdák javára, amikor az első magyar gól megszületett: Szivós Márton ötméteresből szépített (5-1).

A nagyszünetet követően Szivós (5-2), majd Paján Viktor (6-3) is betalált, Szivós újfent a kapuba vágódó bombája (6-4) nyomán pedig felvillant a még közelebb zárkózás esélye, ehelyett azonban montenegrói ellencsapás következett: a hazaiak meg sem álltak 9-4-ig.

A befejező nyolc percben Gór-Nagy Miklós, a Budva korábbi magyar légiósa szépített (9-5), ám a játékrész felénél minden korábbinál gyászosabban állt a Honvéd: az eredményjelző ekkor 12-5-öt mutatott… Szivós 13-5-nél, egy perccel a záró dudaszó előtt még bevágott egy büntetőt, a vége azonban Budva-KO: 14-6.

Vad Lajos legénységének immár kisebbfajta csodára is szüksége van ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jutást jelentő első vagy második helyet megszerezze négyesében. Ami már csak azért is roppant nehéz lesz, mert a következő, ötödik fordulóban a Honvéd a csoportelső, s nagyon erős szerb Partizan Beogradot fogadja február 14-én.

Madarasék visszavágtak

Zsúfolásig megtelt a Bitskey-uszoda a Pro Recco vendégjátékára. Fantasztikus hangulatban, még az egri érsek is megáldotta az hazai együttes tagjait. A Recco szerb légiósait ez nem hatotta meg, pillanatok alatt elhúztak a vendégek Filipovics és Nikics góljaival. Beragadt a rajtnál az Eger, az első góljára négy percig kellett várni, amikor Kovács Gábor talált be.

A második szakaszban Hegedűs szép ejtésével egy gólra feljött a ZF-Eger, de ez volt a legszorosabb állás ezen az estén, a félidőre két gól volt Gerendás György együttesének hátránya (3-5).

Sorsdöntőnek bizonyult a harmadik negyed, melyben az előnyeit sokkal jobban értékesítő olaszok állva hagyták ellenfelüket (5-10). Az utolsó periódusban már csak a vereség mértéke volt kérdéses, s a hazaiak végül négy góllal, 11-7-re kaptak ki.
A csoportelső vendégeknél Madaras Norbert 3, Kásás Tamás pedig 1 gólt szerzett, Benedek Tibor nem volt eredményes.

euroliga, csoportkör, 4. forduló

B csoport:
Primorac Kotor (montenegrói) – TEVA-VasasPlaket 9-7
A magyar góldobók: Varga Dénes 2, Kovács, Létay, Decker, Varga Dániel, Hosnyánszky 1-1

C csoport:

Budva (montenegrói) – Domino Honvéd 14-6 (2-0, 3-1, 4-3, 5-2)
A magyar góldobók: Szivós 4, Paján, Gór-Nagy 1-1

D csoport:
ZF-Eger – Pro Recco (olasz) 7-11 (1-3, 2-2, 2-5, 2-1)
A magyar csapat góllövői: Hegedüs 2, Kovács G., Biros, Bárány, Feltham, Hárai 1-1

LEN Kupa, negyeddöntő:
RN Savona (olasz) – FTC-Fisher Klíma 10-8
Továbbjutott: a Savona, 17-16-os összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik