Élet-Stílus

Túl sokat alkudozott a City

Hétfő éjszaka lezárult az európai labdarúgó átigazolási piac. Az utolsó napon elsősorban kölcsönügyeleteket kötöttek a felek, a nap vesztese a Manchester City.

A Roberto Mancini által felkészített manchesteri kékek napokon át alkudoztak a Real Madriddal az argentin Fernando Gago (képünk) sorsáról, s végül a 18 millió eurós szerződés ellenére kifutottak az időből.

A City a Middlesbrough szélsőjével, Adam Johnsonnal „vigasztalódott”, a 22 esztendős egykori angol U21-es válogatott futballista 2014 júniusáig lesz a manchesteriekkel, s az sem kizárt, hogy már a Hull City elleni bajnokin szerephez jut.

Az angoloknál lényegesen szemfülesebb volt a Celtic, a skótok az utolsó pillanatban megegyeztek a Tottenhammel, így az Aston Villa és a Stoke City által is csábított ír válogatott Robbie Keane hat hónapig Glasgowban játszik majd kölcsönben.

A Premier League nagy négyesének tagjai ezúttal nem erőltették a csapaterősítést, a krónikus csatárhiányban lévő Arsenal ugyan Marouane Chamakh (Bordeaux) és David Villa (Valencia) megszerzését is tervezte, a francia és a spanyol egyesület azonban elzárkózott a tárgyalásoktól.

Olaszországban is a csere- és kölcsönügyeltek tarkították a hétfői napot. A bajnok Inter végül megegyezett a Milannal, így a Jose Mourinho szakvezető által nem kedvelt Mancini vörös-feketében folytathatja úgy, hogy az Inter még a „cserealapot” képező Marek Jankulovskit sem igényelte. A fekete-kékek ugyanakkor lecsaptak a Parma 22 éves középpályására, a kenyai McDonald Marigára; a játékos a két klub közös tulajdonaként futballozhat majd Milánóban.

A középpályán erősített a Lazio is, az egyre szűkülő kerettel rendelkező rómaiak az egykori stuttgarti csapatkapitányt, Thomas Hitzlspergert szerződtették. A német válogatott középpályás korábban kikerült a VfB kezdőcsapatából. A német mellett egy genovai, Giuseppe Biava a védelembe érkezik, A támadó Sergio Floccari után Biava már a második olyan futballista, aki a vörös-kékektől költözött Rómába.

Bővül a Bari magyar kontingense, a déliek ugyanis Koman Vladimir után újabb egyiptomi bronzérmessel, Gosztonyi Andrással egyeztek meg. Az MTK futballistája 2013 nyaráig futballozhat a San Nicola stadionban.

A Bayern München is a fiatalokra épít. A korábban az Ajax együttesénél, de a Barcelonánál is a fiatalítás mellett elkötelezett Louis van Gaal csapata két junior korú játékosának, a támadó középpályás Mehmet Ekicinek és a védő/védekező középpályás Diego Contentónak is profi szerződést ajánlott.

Az őszi szárnyalás után – elsősorban a csatársort érintő sérülések miatt – visszazuhanó Werder Bremen U21-es Európa-bajnokkal egyezett meg. Az északiak a müncheni nevelésű, az angolok elleni Eb-döntőben két gólt vállaló Sandro Wagnerrel erősödtek, az őszt a második vonalban szereplő Duisburgban töltő támadó 2014-ig a brémaiaké.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik