Élet-Stílus

Elindultak a magyarok Vancouverbe

Hétfőn kora reggel útra kelt a téli olimpia helyszínére az első magyar küldöttség. A sportolók első csoportja pénteken indul majd Vancouverbe.

Molnár Zoltán és Báthory Zsófia, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, illetve a MOB akkreditációért felelős nemzetközi koordinátora a következő napokban a versenyzők indulásához szükséges adminisztrációs feladatokat intézi el, illetve a csapat szálláshelyét veszi át. A két sportvezető – több mint egynapos utazás után – helyi idő szerint kedd reggel nyújtja át a részvételi nyilatkozatokat a vancouveri szervező bizottságnak, megerősíti a végleges nevezéseket, s egyezteti a résztvevők indulási jogosultságát. A procedúra során a szervezők egyben élesítik a magyarok akkreditációs kártyáit.
Az olimpiai falvak szerdán nyitnak, ezt követően Molnárék átveszik majd a szálláshelyeket, illetve a bérleményeket Vancouverben és Whistlerben, egyúttal berendezik a két irodát. A mindössze 16 sportolóból álló magyar csapat számára amúgy azért van szükség két irodára, mert a két falu között 120 kilométer a távolság.

A sportolók első – rövidpályás gyorskorcsolyázókból és alpesi sízőkből álló – csoportja pénteken reggel indul Budapestről a XXI. téli olimpiára, amely jövő pénteken kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik