Élet-Stílus

Szlovénia ellen javíthatnak Iváncsikék

A magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovénia legjobbjai ellen vív világbajnoki pótselejtezőt júniusban - derült ki a vasárnapi bécsi sorsoláson.

Az első mérkőzésre idegenben június 12-én vagy 13-án, a magyarországi visszavágóra pedig egy héttel később kerül sor.

A párharc győztese vehet részt a 2011. január 13. és 30. közötti svédországi vb-n.

Azért fontos a jövő évi vb, mert onnan már lehet kvótát szerezni a 2012-es londoni olimpiára, aki viszont lemarad a svédországi eseményről, már csak a 2012-es Eb-n való jó szereplésben bízhat.

Az eddigi biztos vb-résztvevők: a házigazda Svédország, a címvédő Franciaország, valamint a most záruló ausztriai Eb további elődöntősei, azaz Horvátország, Lengyelország és Izland.

nyilatkozatok

Sinka László, a magyar szövetség elnöke: “A sorsolásnál lehetett volna sokkal erősebb ellenfelet is kapni. A szlovénok nemes, jó ellenfelek. Jelenleg 50-50 százalék esélyt látok a sikerre. Az biztos, hogy pici dolgokon fog múlni a továbbjutás. A válogatott szép és megoldható feladat előtt áll.”

Csoknyai István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: “Kaphattunk volna erősebb és gyengébb ellenfelet is. Azt csak a párharc végén lehet elmondani, hogy örüljünk-e vagy sem a szlovénoknak. Az is csak az első mérkőzés után derül ki, hogy jó-e, ha a visszavágó van nálunk. A legfontosabb viszont, hogy először a saját csapatunk házatáján tegyünk rendet! Az biztos, hogy a lehető legjobban felkészülünk az Eb 11. helyezettje ellen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik