Élet-Stílus

Szépségdíjas góllal nyert a Roma – videó

Az AC Milan hazai pályán, a doppingoláson kapott Mutu nélkül kiálló Fiorentina pedig a Cagliari otthonában bukott el értékes pontokat. A Roma egy parádés sarkazásos góllal verte a Sienát.

A hétvége egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta az olasz bajnokságban a Livorno csapata, amely a San Siróból hozott el két pontot. A tabella második felében tanyázó toszkánok szinte végig alárendelt szerepet játszottak a legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyerő Milan ellen, de csak az egyik helyzetét kihasználó hazaiakat meglepték egy szerencsés találattal a második félidő elején.

A hátralévő szűk félórában mindennel megpróbálkozott a milánói gárda, de a vendégek fegyelmezett védekezéssel kihúzták 1-1-es döntetlennel, és ponttal utazhattak haza.

Az utóbbi hetekben egyre inkább magára találó Roma pontok tekintetében behozta Ronaldinhóékat, igaz a Milan egy meccsel kevesebbet játszott. Vasárnap délután a Siena ellen érett a meglepetés, de a 89. percben Okaka Chuka egy látványos mozdulattal bebiztosította mind a három pontot a sérült Tottit nélkülöző Romának.

A Fiorentina a doppinggal lebukó Adrian Mutu nélkül látogatott a Cagliarihoz. A Lilák hamar vezetést szereztek Marchionni révén, de a hazaiak fordítottak. A Cagliari tíz emberrel fejezte be a meccset Cossu kiállítását követően, és egy óra elteltével ezt kihasználták a vendégek, és Jovetics révén legalább egy pontot szereztek.

A forduló zárómérkőzésén a héten edzőváltáson átesett Juventus fogadja a Lazio együttesét. A címvédő Inter pármai vendégjátékát a sűrű havazás miatt elhalasztották.

serie a, 22. forduló

AC Milan-Livorno 1-1 (1-0)
Gól: Ambrosini (44.), illetve Lucarelli (53.)

AS Roma-Siena 2-1 (1-1)
Gól: Riise (29.), Okaka (88.), illetve Vergassola (41.)

Cagliari-Fiorentina 2-2 (1-1)
Gól: Lazzari (35.), Astori (48.), illetve Marchionni (8.), Jovetic (63.)
Piros lap: Cossu (52., Cagliari)

Catania-Udinese 1-1 (0-1)
Gól: Biagianti (80.) , illetve Floro Flores (32.)

Chievo-Bologna 1-1 (0-1)
Gól: Pellissier (49.), illetve Di Vaio (11.)

Sampdoria-Atalanta 2-0 (2-0)
Gól: Palombo (36.), Pazzini (45.)

Később:
Juventus-SS Lazio 20:45

Korábban:
Napoli-Genoa 0-0
Bari-Palermo 4-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik