Élet-Stílus

Rooneyék megleckéztették az Arsenalt – videó

A Manchester United három kontrából lealázta az Emirates-ben az Arsenalt. Nani és Rooney tarthatatlan volt, a londoniak erejéből csak a szépítésre futotta. Kétszereplős a bajnoki versenyfutás.

Az Arsenalnak mindenképpen nyernie kellett hazai pályán a MU ellen, ha nem akart végleg lemaradni a listavezető Chelsea és Rooneyék mögött a tabellán. Ennek megfelelően lendületesen és veszélyesebben játszott a Wenger-csapat az első percekben, Arsavin lábában kétszer is benne maradt a gól.

A manchesteriek a kezdeti nehézségek után egyre jobban magukra találtak, és a szenzációs napot kifogó Nani egy emlékezetes góllal vezetést szerzett: a portugál parádés csellel ment el a szélen, majd öt méterről átemelte Almuniát.

Percekkel később ismét a fejét fogta a kispadon Wenger. A saját kapujától meginduló Rooney Nanihoz passzolt, majd egy 80 méteres sprintet követően a visszakapott labdát a védők gyűrűjében a hosszú sarokba lőtte.

A szünetig Arsavin újabb százszázalékos ziccert szórakozott el, majd a fordulás után egy újabb villámgyors kontrát Park fejezett be eredményesen, eldöntve a mérkőzést.

A londoniak becsületére legyen mondva, hogy háromgólos hátrányban sem adták fel a meccset, és beszorították a kontralehetőségekre váró vendégeket. Akadtak is helyzeteik a Wenger-fiúknak, de a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak.

A 80. percben aztán egy megpattanó Vermaelen-lövéssel szépítettek az Ágyúsok, akik a hátralévő tíz percben teljesen kitámadtak, de újabb gól már nem esett.

premier league, 24. forduló

Arsenal-Manchester United 1-3 (0-2)
Gól: Vermaelen (80.), illetve Nani (33.), Rooney (37.), Park (52.)

Manchester City-Portsmouth 2-0 (2-0)
Gól: Adebayor (40.), Kompany (45.)

Hétfői meccs:
Sunderland-Stoke City 21 ó

Korábban játszották:
Burnley-Chelsea 1-2
Birmingham City-Tottenham Hotspur 1-1
Fulham-Aston Villa 0-2
Hull City-Wolverhampton Wanderers 2-2
FC Liverpool-Bolton Wanderers 2-0
Wigan-Everton 0-1
West Ham United-Blackburn Rovers 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik