Élet-Stílus

Räikkönen bukott, de élvezte – videó

Kimi Räikkönen túl van első citroënes raliján, szombaton véget ért az Artcic Lapland rali Finnországban. A jó eredmény esélye már az elején elúszott, de a finn ezzel együtt is jól ment.

Kimi Räikkönen a hétvégén hazájában az Arctic Lapland ralin indult, hogy versenykörülmények között is megismerkedjen az idei rali vb-n használt autójával, a Citroën C4 WRC-vel.

A volt Forma-1-es rögtön az elején telibe talált egy fát, így a második szakasz után a szerelés és a büntetések miatt minden reménye elúszott, hogy értékelhető eredményt érjen el, de a tapasztalatszerzés szempontjából így is nagyon elégedett volt.

“Nem indultak a legjobban a dolgok, amikor a második szakaszon karamboloztam. De szerencsére nem történt az autónak komoly baja, így folytathattam a versenyt. Onnantól kezdve minden jobb volt, és egyenletesen teljesítettem. Újabb értékes kilométereket mentem a Citroën C4 WRC-vel. A teljesítményem mellett azzal is elégedett vagyok, ahogyan együtt tudtam dolgozni a csapattal. A jó irányba indultunk a beállításokkal. A munka tovább folyik, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk Svédországba” – mondta Räikkönen a verseny után.

A ralit egyébként a másik WRC-vel induló citroënes Dani Sordo nyerte hatalmas fölénnyel, a spanyol versenyző a 12 szakasz mindegyikén a leggyorsabb volt.

Kimi első versenynapja

Kimi második versenynapja

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik