Élet-Stílus

Nyugdíjazták Klicsko legyőzőjét

A néhány éve még a fiatalabbik Klicsko-testvért elverő Brewster sorozatban második nyerhető mérkőzését bukta el. A folytatásról még nem döntött, de érdemes lenne elgondolkodnia a visszavonuláson.

Elszállt az idő Lamon Brewster felett, a pár éve Vlagyimir Klicskót is kiütő egykori WBO világbajnok tavaly őszi, Oloukon elelni meglepetés veresége után ezúttal a finn Robert Helenius ellen szenvedett vereséget, a svájci vezetőbíró a nyolcadik menetben szüntette be a találkozót, miután Brewster két kemény Helenius találat után védekezés-képtelenné vált a ma esti neubrandenburgi Sauerland-gálán.

“Jól csináltad, de továbbra is dolgozz keményen” – mondta Brewster az Északi Rémálomnak a meccs után. Pedig az amerikai jól kezdte a találkozót, de a második menetben már a finn irányított és egy remek jobbkézzel padlóztatta Brewstert.

A következő menetekben Helenius jabjeivel folyamatosan demoralizálta az amerikait, akinek edzője a nyolcadik felvonás előtt már csak a kiütésben látta az esélyt. “Ki kell ütnöd, különben nincs esélyed” – szólt az ukáz, de fordítva sült el a dolog, így Brewster elszenvedte hatodik vereségét.

Mindez azt is jelenti, hogy a tavaly óta a Sauerland színeiben szereplő 36 éves Brewster szerződése két egymás utáni vereséggel automatikusan megszűnt a berlini istállónál, pályafutása folytatásáról a későbbiekben dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik