Élet-Stílus

Koman belőtte első Serie A-s gólját – videó

A csereként beálló magyar légiós egy remek lövéssel vette be a bajnokság szombat esti összecsapásán a Palermo hálóját.

Hat gólt hozott az olasz bajnokság 22. fordulójának nyitómérkőzése: a Bari 4-2-re verte a Palermót. A gólok közül a legkedvesebb az utolsó lehet a számunkra: Barreto sarkalása után a csereként beállt Koman Vladimir állította be a végeredményt a találkozó 84. percében.

A ritmusos meccs több fordulatot is tartogatott: a hazaiak a 7. percben már két góllal vezettek, de Cavani, majd Pastore találatával a vendégek egalizáltak. Ezt Liverani kiállítása, s két újabb Bari-gól követte, így a Palermo hét mérkőzés után elveszítette veretlenségét a ligában.

Koman gólját megelőzően utoljára Détári Lajosnak sikerült a kapuba találnia Serie A-meccsen (1993 decemberében). A Barinak három nyeretlenül megvívott Serie A-mérkőzés után sikerült újra győznie.

Érdekesség, hogy Koman mellett Leonardo Bonucci (Bari) és Javier Pastore (Palermo) is ezen a meccsen szerezte meg élete első Serie A-gólját.

Zsinórban a 15. bajnokiján is veretlen maradt a Napoli, amely utoljára 2002-ben tudott győzni a Genoa ellen. A hazaiak két kapufát jegyeztek a találkozón, amely végül 0-0-val zárult.

serie a, 22. forduló

Napoli-Genoa 0-0

Bari-Palermo 4-2 (2-1)
Gól: Bonucci (5.), Alvarez (7.), Barreto (62., 11-esből), Koman (84.), illetve Cavani (28.), Pastore (54.)
Piros lap: Liverani (56., Palermo)

Vasárnapi meccsek:
AC Milan-Livorno 15 ó
AS Roma-Siena 15
Cagliari-Fiorentina 15
Catania-Udinese 15
Chievo-Bologna 15
Parma-Internazionale 15 (Sport2)
Sampdoria-Atalanta 15
Juventus-SS Lazio 20:45 (Sport1)

(Cikkünket partneroldalunktól, a focitipp.hu portáltól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik