Élet-Stílus

18 éves átkot tört meg a Real – videó

Ötpontos maradt a hátránya a Real Madridnak a címvédő és listavezető FC Barcelona mögött, miután mind a két csapat győzött szombat este. A katalánok nagy nehezen gyűrték le a Gijónt, a Real 18 év után nyert a Deportivo otthonában.

A fővárosi együttes legutóbb 1991-ben vitte el mind a három pontot a Deportivo la Coruna otthonából, ám ezúttal kétség sem férhetett a győzelmükhöz, annak ellenére, hogy eltiltása miatt Cristiano Ronaldo nem játszhatott.
A Real nekiesett ellenfelének a Riazorban, és Granedo gyors találatával azonnal meg is adta a mérkőzés alaphangját. Óriási mezőnyfölényben futballoztak a vendégek, de egészen a szünetig kellett várni az újabb gólra: Guti remek sarkazása után Benzemának csak az üres kapuba kellett pofoznia a labdát.

A szünet után visszafogta a tempót a Real, már csak azért is, mert a Deportivo teljesen veszélytelen volt. Egészen a 86. percig, amikor a világ legjobb kapusa, Casillas büntetőt érően szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A szépítés ellenére nem forgott veszélyben a három pont, Benzema egy újabb góllal végleg eldöntötte az összecsapást.

A Barcelona is hozta a kötelezőt, igaz sokkal nehezebben. A katalánok mindössze 1-0-ra győztek a Sporting Gijón vendégeként. Iniesta átadásából a fiatal Pedro félóra elteltével higgadtan elgurított a kifutó kapusa mellett. A Barca hátul megúszta gól nélkül, Valdesnek már 399 perce nem vették be a kapuját.

primera división, 20. forduló

Deportivo La Coruna-Real Madrid 1-3 (0-2)
Gól: Riki (87. – 11-esből), illetve Granero (13.), Benzema (40., 91.)

Sporting Gijón-FC Barcelona 0-1 (0-1)
Gól: Pedro (29.)

Espanyol-Athletic Bilbao 1-0 (0-0)
Gól: Luis Garcia (58.)

Vasárnapi meccsek:
Xerez-Real Mallorca 17 ó
Getafe-Racing Santander 17
Tenerife-Real Zaragoza 17
Valladolid-Almería 17
Villarreal-Osasuna 17
Atlético Madrid-Málaga 19 (Sport2)
Sevilla-Valencia 21 (Sport2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik