Élet-Stílus

Vitatható pontozással nyert Erdei leendő ellenfele

Tizedik meccsén szerzett világbajnoki övet félnehézsúlyúlyban a kazah Bejbut Sumenov, akinek a következő ellenfele a még veretlen Erdei Zsolt lehet.

Péntek óta Bejbut Sumenovnak hívják a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú bajnokát. A kazah bunyós ezzel rekordot döntött, hiszen ő jutott a leggyorsabban világbajnoki övhöz a súlycsoportban, miután az eddigi csúcstartó, az amerikai Michael Spinks 17. profi találkozója után ülhetett fel a WBA trónjára, még 1981-ben.

A jelenleg kilenc győzelmet (ebből hat kiütés) és egy vereséget számláló Sumenov Las Vegas-ban rendkívül szoros csatában, megosztott pontozással győzte le a címvédő Gabriel Campillót, ezzel visszavágott korábbi vereségéért a spanyolnak, jóllehet, a beszámolók szerint a kilencedik menetben nagy bajban volt, a kiütés szélére került.

A külföldi szaklapok szerint az összecsapás pontozása (117-111, 115-113, 111-117) az utóbbi évek egyik legnagyobb csalása volt – írta a profiboksz.hu, amely megjegyezte: a 26 éves Sumenov legközelebb remélhetőleg Erdei Zsolt ellen húz kesztyűt, ugyanis az Universum egy WBA-világbajnoki meccsel „kecsegtette” a veretlen magyar klasszist.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik