Élet-Stílus

Mutu édesanyja pirulái miatt került bajba?

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingügyekben eljáró testülete felfüggesztette Adrian Mutu játékjogát, miután a Fiorentina román támadója fennakadt a doppingvizsgálaton.

A román csatár a Bari ellen 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzést követő ellenőrzésen bukott meg a szibutramin nevű étvágycsökkentő szerrel. Elképzelhető, hogy a 31 éves játékos az édesanyjától kapott súlycsökkentő készítmény miatt került most bajba.

Rodica Mutu egy televíziós interjúban elmondta, olaszországi látogatása során fiánál hagyta a piruláit, és a Fiorentina legnagyobb sztárja ezekből beszedett néhányát.

„Kíváncsiságból kipróbálhatta, miután azzal kérkedtem, hogy lefogytam azok használatától. A doboz alján olvasható szöveg szerint természetes termékről van szó, és nem tartalmaz semmiféle tiltott anyagot” – nyilatkozta az ügyben Rodica Mutu.

Mutu édesanyja pirulái miatt került bajba? 1

Egy másik, a játékoshoz közeli forrás szerint ugyanakkor Mutu kérni fogja a B próbát, s bízik abban, hogy az újabb teszt negatív eredménnyel zárul. Közben egy szakértő jelezte, szibutramin nem csupán étvágycsökkentő hatású szer, ugyanis sportolóknál fokozhatja az agresszivitást. A Fiorentina közleményében tudatta, hisz a játékos jóhiszeműségében, és reményei szerint mihamarabb tisztázódik majd a helyzet.

A futballistának egyébként nem ez az első ilyen ügye: korábban a Chelsea 2004 októberében azért bontotta fel a vele kötött megállapodást, mert kiderült, hogy kokaint fogyasztott. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ebben az ügyben szerződésszegés miatt 17,2 millió eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Mutut, aki fellebbezett a határozat ellen. A svájci legfelsőbb bíróság október elején elhalasztotta a végső ítélet meghozatalát, s úgy döntött, hogy a játékosnak addig nem kell kifizetnie a büntetést.

A csatár 2004-es menesztése egyben azt is jelentette a Chelsea-nek, hogy elvesztett 15 millió fontot, mivel 2003-ban ennyiért szerezte meg a játékost olasz klubjától, az AC Parmától. A támadót az eset után hét hónapra eltiltották, büntetését követően pedig aláírt a Juventushoz, majd – maradva Itáliában – 2006-ban a Fiorentinához szerződött.

Elvették a Chelsa-védő jogosítványát

Négy hónapra elvették a jogosítványát, és ezer fontra büntették pénteken Ashley Cole-t, a Chelsea válogatott futballistáját, aki még 2008 novemberében 166 km/órával száguldozott egy olyan zónában, ahol maximum 80-nal lehet haladni.

A 29 éves játékos azzal védekezett, hogy lesifotósok elől menekülve lépett rá túlságosan is erősen Lamborghinijének gázpedáljára. A bíróság úgy ítélkezett, hogy ha Cole megszegi négyhónapos eltiltását, börtönbüntetésre számíthat – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik