Élet-Stílus

Három kiállítás, négy gól az Afrika-kupa elődöntőjében

A Nigériát egy góllal legyőző Ghána mellett a címvédő egyiptomiak jutottak be az Afrika-kupa fináléjába, miután visszavágtak Algériának a vb-selejtezőn elszenvedett vereségért, és simán 4-0-ra nyertek.

A negyeddöntőhöz hasonlóan ismét csak egyetlen gól kellett Ghánának a győzelemhez. A nyerőember akárcsak az Angola elleni meccsen ismét Asamoah Gyan volt, aki a 21. percben egy szöglet után bólintott a hálóba.
Nigéria összességében csalódást okozott, és képtelen volt helyzetbe kerülni a fegyelmezetten védekező ghánaiak ellen. A fekete csillagok sem kápráztatták el a közönségüket, a második félidőben a támadásvezetést teljesen feladták, csak arra koncentráltak, hogy ne kapjanak gólt. Sikerült, de a fináléban ennél sokkal többet kell mutatniuk, ha le akarják taszítani a kontinens trónjáról az egyiptomiakat.

A másik elődöntőben a címvédő egyiptomiak Algériával találkoztak. A két csapat ősszel világbajnoki pótselejtezőn összecsapott, és akkor Algéria bizonyult jobbnak, ezúttal azonban esélyük sem volt. A meccs már a 38. percben eldőlt: Halliche buktatásért megkapta a második sárgáját, a tizenegyest pedig Rabu bevágta.

A fordulás után már csak egy csapat volt a pályán, és miután a bíró még két algériai játékost kiszórt, csak az volt a kérdés, hogy hány kapott góllal ússzák meg. A vége 4-0 lett. A finálét vasárnap 17 órakor rendezik.

afrika-kupa, elődöntő

Egyiptom-Algéria 4-0 (1-0)
Gól: Rabu (39., 11-esből), Zidan (66.), Abdel-Safi (81.), Gredo (94.)
Piros lap: Halliche (38.), Belhadzs (70.), Chaouchi (83.) – mindhárom Algéria

Ghána-Nigéria 1-0 (1-0)
Gól: Gyan (21.)

Bronzmeccs:
Nigéria-Algéria, Benguela, szombat 17 ó

Döntő:
Ghána-Egyiptom, Luanda, vasárnap 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik