Élet-Stílus

NBA: súlyos eltiltás a pisztolyhősöknek

Engedély nélküli fegyvertartás miatt a szezon végéig eltiltották Gilbert Arenast és Javaris Crittentont, az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Washington Wizards kosarasait.

A két játékos fizetést sem kap a büntetés lejártáig, így Arenas meccsenként 147 200, míg ellenlábasa 13 435 dollártól esik el.

A konfliktus december 19-én kezdődött, amikor a Phoenixből hazafelé tartó repülőn egy fogadási vita hevében Crittenton megfenyegette háromszoros All Star-válogatott csapattársát, hogy “térden lövi”. Két nappal később Arenas négy, míg Crittenton egy pisztolyt vitt be az öltözőbe, s a lőfegyvereket állítólag egymásra is fogták.

A 28 éves Arenas két hete bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, így valószínűleg elkerüli a súlyos, akár ötéves börtönbüntetést. Ügyvédje szerint a legvalószínűbb a hat hónapos szabadságvesztés, de talán azt is csak felfüggesztve kapja védence. Az ítéletet várhatóan március 26-án hirdetik ki.

Az NBA szabályzata szerint a kosarasok rendelkezhetnek fegyverviselési engedéllyel, ám utazás közben és a sportlétesítményekben tilos a pisztolyukat maguknál tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik