Élet-Stílus

Nem kaphat járadékot olimpiai bajnokunk

Majoros István olimpiai bajnok birkózó 2006-os közúti balesetokozása ugyan már elévült, ám tavaly decemberben ittasan vezetett, így februártól nem kaphat életjáradékot.

Az Index internetes hírportál szerdai írása szerint az athéni nyári játékok 55 kg-os kötöttfogású aranyérmese hétfőn számolt be decemberi esetéről az illetékes minisztériumnak, ahol jelezték, hogy írásban is tegye meg vallomását. Ha ezt elmulasztja, akár ötvenezres bírságra is számíthat mellékbüntetésként.

Majoros így visszakerült a bűnügyi nyilvántartásba, s ugyan januárban még megkapta járadékát, februártól valószínűleg három évig az nem jár neki.

A már visszavonult 35 éves sportoló – aki pénteken az MTI-nek úgy nyilatkozott, őt nem érinti a megvonás – a múlt héten nyújtott be kérelmet az Alkotmánybírósághoz azért, hogy töröljék a Sporttörvény január elsején érvénybe lépett, az életjáradék érdemtelenségi megvonására vonatkozó módosításainak azon részeit, melyek a nem letöltendő szabadságvesztésre vonatkoznak, mert szerinte azok bizonyos esetekben súlyos aránytalanságot és igazságtalanságot eredményeznek, ezért alkotmányellenesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik