Élet-Stílus

Federer megállította Davigyenkót

Fucsovics Márton és Babos Tímea bejutott egyesben a negyeddöntőbe a juniorok versenyében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A nőknél Henin és a címvédő Serena Williams mellett két kínai is lesz az elődöntőben.

Remekül teljesítenek fiataljaink az idény első Grand Slam versenyén. A fiúknál a hatodik helyen kiemelt Fucsovics Márton két sima szettben verte argentin ellenfelét, a lányoknál az első helyen rangsorolt Babos Tímea orosz ellenfelét verte nagy csatában. Babos ráadásul párosban is menetel, Gabriela Dabrowskival az oldalán már elődöntős: az első helyen kiemelt magyar, kanadai duó a döntő rövidítésben több mérkőzéslabdát hárítva nyert egy amerikai páros ellen.

A nőknél alaposan megnehezítette a címvédő Serena Williams dolgát a fehérorosz Azarenka. Az amerikai az első szett elvesztése után 0:4-es hátrányba került, de végül sikerült fordítania, és 4:6, 7:6, 6:2-ra hozta a meccset.

„A meccs első felében egyáltalán nem jöttek be a szerváim, és amikor a második szettben kétszeres brékhátrányba kerültem, úgy gondoltam, hogy mostantól nincsen vesztenivalóm” – értékelt a mérkőzés után Serena, aki az elődöntőben a Szávay Ágnest is búcsúztató Livel csap össze, aki a nyolc között a nővérét, Venust verte háromszettes csatában. „Ez életem legszebb napja” – nyilatkozta az idősebbik Williams legyőzése után a kínai versenyző.

A férfiaknál az első helyen kiemelt Roger Federer azzal a Davigyenkóval került össze, aki az elmúlt fél évben sorozatban nyerte a meccseit, és az ATP-világbajnokság döntőjében, illetve nemrég Dohában elverte a svájcit. Eleinte úgy tűnt, hogy kitart az orosz remek formája, hiszen két gyors brékkel elbizonytalanította ellenfelét, és 6:2-re hozta az első szettet.

Federer rengeteg hibával játszott, nem csoda, hogy a játszma végén szünetet kért, hogy összeszedje a gondolatait. Az újrakezdés követően rá sem lehetett ismerni a világelsőre, aki gyorsan egalizálta Davigyenko brékelőnyét, majd sorozatban 11 (!) gémet nyerve behúzta a következő két szettet.

A negyedik felvonásban az orosz nagyon megnehezítette Federer dolgát, kétszer is brékelte a világelsőt, de ez sem volt elég. A svájci 7:5-re nyerte a játszmát, és ezzel a meccset. Az elődöntőben Federer Jo-Wilfried Tsongával találkozik. A francia ötszettes csatában verte Djokovicsot, visszavágva a 2008-as fináléban elszenvedett vereségért.

australian open

Női egyes, negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-V. Azarenka (fehérorosz, 7.) 4:6, 7:6, 6:2
Li (kínai, 16.)-V. Williams (amerikai, 6.) 2:6, 7:6, 7:5
Az elődöntő párosítása: Henin (belga)-Cseng (kínai), S. Williams-Li

Férfi egyes, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.)-Davigyenko (orosz, 6.) 2:6, 6:3, 6:0, 7:5
Tsonga (francia, 10.)-Djokovic (szerb, 3.) 7:6, 6:7 (5-7), 1:6, 6:3, 6:1

Junior fiúk, egyes, nyolcaddöntő:
Fucsovics (6.)-Olivo (argentin, 11.) 6:3, 6:3

Junior lányok, egyes, nyolcaddöntő:
Babos (1.)-Marenko (orosz) 6:4, 6:7, 6:1

Junior lányok, páros, negyeddöntő:
Babos, Dabrowski (1.)-Goldfeld, Keys 4:6, 6:3, 11-9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik