Élet-Stílus

F1: ki menti meg a Campost?

Az idén befuccsolt A1GP atyja, a dél-afrikai milliárdos, Tony Teixiera a bukdácsoló új csapat, a Campos megmentéséről tárgyal, de nincs egyedül.

Az utóbbi hetekben rossz hírek érkeznek az egyik új csapat, a Campos háza tájáról, a forráshiány miatt az indulásuk, de elismerten is legalább a tesztek teljes kihagyása felmerült már velük kapcsolatban. A spanyol alakulat továbbra is befektetőket keres, a jelentkezők között van a motorsport világkupájaként hirdetett, de az idei szezonját lefújt A1GP alapítója, Tony Teixiera is.

A dél-afrikai milliárdos nem titkolja, hogy a beszállásról tárgyal, de nincs egyedül.

„Nem csak egy csoport tárgyal a Camposszal, és a mi esetünkben az üzletnek az A1-ggyel is kapcsolatban kellene lennie. Számomra az A1GP a legfontosabb, szeretném az A1-et a Forma-1-be hozni” – mondta Teixiera, aki bővebben nem fejtette ki, milyen formában szeretné a két formaautós sorozatot összeházasítani.

A lehetséges befektető egyébként mást hallott a Campos felkészültségi állapotáról, mint amit a csapat egyik vezetője tegnap nyilatkozott: „Tudok erről, de nekem nem ezt mondta a csapatfőnök (Adrian Campos). Ott lesznek a második teszten, de a harmadikon biztosan, és el tudnak indulni az első futamon. De a cél a második teszt” – osztotta meg saját értesüléseit Teixiera a Reutersszel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik