Élet-Stílus

Elképesztő bírói hiba a futsal-Eb-n – videó

Az oroszok elleni negyeddöntőben a játékvezetői trió csaknem kibabrált a címvédő spanyolokkal. A bírói hibának azonban a végeredményt tekintve nem lett semmilyen következménye.

Bár az oroszoknak is akadtak lehetőségeik, a korábbi négyszeres győztes, egyben címvédő spanyolok uralták a negyeddöntős mérkőzést, többet birtokolták a labdát, többet is veszélyeztettek ellenfelüknél, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani, s mivel a távoli lövéseket Szergej Zujev kivétel nélkül védte, a büntetőkre maradt a döntés.

A spanyolok lába nem remegett meg, az oroszoknál Cirilo viszont hibázott a harmadik párban, így az ötödik spanyol rúgó, Javi Rodríguez eldöntette a továbbjutás kérdését. El is döntötte. A hálótartó vasra bombázta a labdát, csakhogy a bírók közül mindenki úgy látta, a labda a kapufáról pattant a gólvonal elé. A spanyolok hiába magyarázták ennek ellenkezőjét, s mutogattak az esetet visszajátszó kivetítőre, nem tudták meggyőzni az ítészeket, akik makacsságukkal tetézték döbbenetes – kis híján sorsdöntő – bakijukat.

Sokáig emlékezetes marad ez a bírói tévedés


A szétlövés egyesével, az első hibáig folytatódott, és a bírók szerencséjére az oroszok rontottak először, a nyolcadik körben Konsztantyin Timoscsenkov kihagyott hatméterese a zsinórban harmadik Eb-győzelmére hajtó Spanyolország továbbjutását eredményezte.

A másik keddi negyeddöntő lényegesen simább volt, a technikásabb portugálok a második félidő közepén már 4-0-ra vezettek – és a magyarokkal ellentétben – nem herdálták el tetemes előnyüket, végül simán, 5-1-re verték a szerb együttest.

„Az első két mérkőzésünk (Spanyolország 1-6, Fehéroroszország 5-5) afféle bemelegítés volt a számunkra. Szerencsések voltunk, hogy bejutottunk a nyolc közé, most viszont megmutattuk, mire is vagyunk képesek valójában. Január 31-ig nem is szándékozunk hazatérni, és majd úgy szeretnénk elhagyni Magyarországot, hogy elmondhatjuk, Európa-bajnoki döntőt játszottunk” – mondta Orlando Duarte, a portugálok edzője.

Futsal-Eb, negyeddöntő
Debrecen, Főnix Csarnok:
Spanyolország-Oroszország 0-0, büntetőkkel: 7-6

Budapest, Papp László Sportaréna:
Szerbia-Portugália 1-5

A csütörtöki elődöntő párosításai:
Azerbajdzsán-Portugália, 17:30 (Debrecen)
Csehország-Spanyolország, 20:00 (Debrecen)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik