Élet-Stílus

Schumi nem lesz első számú pilóta

A Mercedes autóbemutatóján a csapatfőnök, Ross Brawn cáfolta, hogy visszatérő barátjának, Michael Schumachernek előnyt biztosítana a másik pilótával, Nico Rosberggel szemben.

Bár a mercedeses Dieter Zetsche nemrég még nem zárta ki, hogy Michael Schumacher kiemelt pozíciót kaphat a Mercedes GP-nél, a vezérigazgató által a döntés felelősének nevezett Ross Brawn a csapat bemutatóján hangsúlyozta, hogy nem lesz pilótasorrend 2010-ben.

“Vitatom az első számú pilóta kifejezést – az az első számú, aki a gyorsabb. Amelyik pilóta gyorsabb és több versenyt nyer, az az első. Mi mindkét versenyzőnknek megadunk minden támogatást” – mondta az angol.

“Természetesen, ha a bajnokság úgy alakul, hogy az egyik pilótának nagyobb esélye van nyerni vagy matematikailag már csak az egyiküknek van esélye, akkor változhatnak a prioritások” – tette hozzá.

Schumi nem lesz első számú pilóta 1

“Minden egyenlő lesz, ahogy tavaly is megmutattuk ezt, amikor Jensont és Rubenst is ugyanúgy támogattuk. Idén is ez lesz a helyzet, mindkét versenyzőnk kialakíthatja a maga pozícióját, legyőzhetik egymást, természetesen korrekt, konstruktív módon. Ez a csapat javára válik. Nincs első számú pilótánk, és nem is tervezzük ezt” – magyarázta Brawn.

A csapatfőnök azt is hangsúlyozta, hogy a rajtszámcsere, amelynek keretében a babonás Schumacher saját négyesét elcserélte a Rosbergnek eredetileg kiosztott hármasra, a fiatal német beleegyezésével és jóváhagyásával történt. Ugyanígy, nyílt megbeszélések után, a versenyzők igényeinek és helyzetének figyelembevételével döntöttek a versenymérnökök pilótákhoz rendeléséről is – Rosberg a tapasztalt Jock Cleart kapta, míg Schumacher Button korábbi munkatársával, a fiatalabb Andrew Shovelinnal dolgozik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik