Élet-Stílus

Kapusgóllal elődöntős Nigéria – videó

Ghána és Algéria után Egyiptom és Nigéria válogatottja jutott be a legjobb négy közé az Afrika-kupán. A zöld sasok tizenegyesekkel verték Zambiát, a címvédő fordulatos meccsen, hosszabbításban Kamerunt.

Érdekesen alakult a 170. válogatottságot ünneplő Ahmed Hasszan számára a Kamerun elleni negyeddöntő az Afrika-kupán. Az egyiptomiak rekordere félóra elteltével saját kapujába fejelt, majd tíz percre rá egy szép lövéssel egyenlített. A második gólban jócskán benne volt a Kameni, kameruniak kapusa, aki jókora késéssel mozdult a labdára.
A rendes játékidőben nem esett több találat, a hosszabbításban aztán hamar eldöntötte a meccset a címvédő: a 91. percben Geremi hibáját kihasználva Nagui lőtte be a győztes gólt, két percre rá pedig Hasszan lécről lepattanó szabadrúgását adta meg a bíró. A visszajátszásokból kiderült, hogy a labda nem haladt át a gólvonalon, de maradt a 3-1-es végeredmény. Egyiptom a négy között Algériával találkozik.

Egyiptom-Kamerun 3-1

A másik hétfői negyeddöntőben Zambia és Nigéria válogatottja csapott össze. A torna egyik legunalmasabb meccsén sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett gól. A tizenegyes-párbaj első három párja nem hibázott, Thomas Nyirenda lövését azonban védte Enyeama, és a kapus az utolsó körben betalált, eldöntve az összecsapást. Nigéria Ghanával játszik a döntőbe jutásért.

A sorsdöntő tizenegyesek

afrika-kupa, negyeddöntő

Nigéria-Zambia 0-0 – büntetőkkel 5-4
Kiállítva: Apam (107., Nigéria)

Egyiptom-Kamerun 3-1 (1-1, 1-1, 3-1)
Gól: Ahmed Hasszan (37., 94.), Nagui (91.), illetve Ahmed Hasszan (25., öngól)
Kiállítva: Chedjou (111., Kamerun)

Elődöntők (csütörtök):
Ghána-Nigéria 17 ó
Algéria-Egyiptom 20:30 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik