Élet-Stílus

Drogbáék kiestek az Afrika-kupából – videó

Nagy meglepetésre Algéria vasárnap hosszabbításban legyőzte az elefántcsontparti alakulatot az Angolában zajló labdarúgó Afrika-kupán és bejutott a legjobb négy közé. Ghána is elődöntős.

Elsőként Ghána nemzeti csapata biztosította be a helyét a legjobb négy között. A házigazda Angola elleni meccs egyetlen találatát a Franciaországban légióskodó Asamoah Gyan szerezte. A csapatkapitány Michael Essient már a torna elején elveszítő ghánaiak a döntőbe jutásért a Zambia-Nigéria-összecsapás győztesével csapnak össze.

A torna egyik legnagyobb meglepetését okozta Algéria csapata, azzal, hogy kiejtette a végső győzelemre is jó eséllyel pályázó Elefántcsontpartot. Drogbáék hamar vezetést szereztek, de még az első félidőben egyenlített Algéria. A második félidő sokáig lassan csordogált, a hajrában aztán felpörögtek az események: a 89. percben Keita egy bődületes bombagóllal ismét előnyhöz juttatta a favoritot, de Algéria a ráadás perceiben kiegyenlített.

A hosszabbítás elején a vezetést is megszerezte Algéria, és hiába talált be a 121. percben Touré, a partjelző les miatt nem adta meg a gólját, így kiesett a torna legnagyobb esélyese.

afrika-kupa, negyeddöntő

Algéria-Elefántcsontpart 3-2 (1-1, 2-2)
Gól: Matmur (40.), Buerra (92.), Bouazza (93.), illetve Kalou (4.), Keita (89.)

Ghána-Angola 1-0 (1-0)
Gól: Gyan (16.)

További program:
Egyiptom-Kamerun 17 ó
Zambia-Nigéria 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik