Élet-Stílus

Visszaállt az élre a Leverkusen – videó

Egy napig vezette csak a Bundesligát a Bayern München, a Leverkusen a Hoffenheim 3-0-s legyőzésével visszavette az első helyet. A bajnok Wolfsburg mélyrepülése tovább tart.

Egyre nagyobb nyomás nehezedik a Wolfsburg trénerére, miután Armin Veh csapata a tabella második felében szerénykedő Kölntől szenvedett hazai pályán 3-2-es vereséget. A bajnoki címvédő kétszer is kiegyenlített, a harmadik kölni találatra azonban nem érkezett válasz.
A lefújást követően a Wolfsburg elnöke nem akart nyilatkozni a tréner személyével kapcsolatban. „Hét nyeretlen bajnoki meccs után el kell gondolkoznunk a folytatásról. A közeljövőben szeretnék az edzővel, és az elnökség tagjaival is tárgyalni. Nem szabad elhamarkodott döntést hoznunk” – így Dieter Hoeness.

A Leverkusennél nincsenek ilyen gondok, a csapat a 19. fordulóban is megőrizte a veretlenségét. A Hoffenheim ellen elsősorban a remek helyzetkihasználásának köszönhette a három pontot a Bayer. Rögtön az elsőt bevágta Hyypia, majd a fordulást követően Kroos talált be azonnal.

A hazaiak a két Leverkusen-gól között hiába birtokolták többet a labdát, a helyzeteiket sorban elbénázták, és a meccs embere, Kroos a második gólpasszával végleg megpecsételte a sorsukat.

Győzelmével a Leverkusen ismét az élre állt, két pont az előnyük a Bayern Münchennel szemben.

bundesliga, 19. forduló

1899 Hoffenheim-Bayer Leverkusen 0-3 (0-1)
Gól: Hyypia: (11.), Kroos (51.), Barnetta (72.)

VfL Wolfsburg-1. FC Köln 2-3 (1-1)
Gól: Gentner (22.), Ricardo Costa (59.), illetve Pezzoni (7.), Freis (57.), Chihi (74.)

Korábban játszották:
Borussia Dortmund-Hamburger SV 1-0
Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 0-0
FSV Mainz 05-Hannover 96 1-0
1. FC Nürnberg-Eintracht Frankfurt 1-1
VfL Bochum-FC Schalke 04 2-2
Werder Bremen-Bayern München 2-3
SC Freiburg-VfB Stuttgart 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik