Élet-Stílus

Rosberg: nincs vesztenivalóm!

A visszatérő Michael Schumacher leendő mercedeses csapattársa, Nico Rosberg egy friss interjúban elmondta, hogy nem fél a rá váró évtől, sőt örül, hogy az élő legenda mellett versenyezhet.

Nico Rosberg Michael Schumacher mercedeses visszatérésének bejelentése óta nem nagyon nyilatkozott arról, hogyan is látja helyzetét. Sokak szerint Schumi és a csapatfőnök, Ross Brawn közös múltja miatt a fiatal német egyértelműen másodhegedűs lehet csak – ennek a bizonyítékát vélik felfedezni abban is, hogy a hétszeres bajnok kedvéért rajtszámot cserélt a csapat a két versenyző között.
Bár nem egészen ilyen 2010-re számított, Rosberg viszont egyáltalán nem bánja, hogy Schumacher mellé került, meg van róla győződve, hogy egyenlő feltételek között küzdhet majd a világ legjobb versenyzője ellen – óriási bizonyítási lehetőséget lát a helyzeteben.

“Hogy is mondjam, elég érdekesen alakult a tél. Nem volt egyszerű! Amikor leszerződtem a Brawnhoz, még a Mercedes beszállása sem volt biztos, de így is volt értelme eljönni a Williamstől. Azt hittem, Button csapattársa leszek majd, de ő elment a McLarenhez, eléggé meglepődtem. És akkor még szó sem volt Michaelről” – magyarázta a L’Equipe-nek adott interjújában a pilóta.

“Az autóversenyzésben mindig szükség van egy mércére, hihetetlen, hogy nekem a legjobb jutott, az ember nem is álmodhat ennél többről!” – utalt Schumacherre Rosberg. “Nekem nincs vesztenivalóm. Az emberek tíz év múlva, ötven év múlva is beszélnek majd Michaelről, én pedig hozzá mérhetem magam. Az pedig különösen fontos, hogy egyenlően küzdhetünk majd.”

“Tudom, hogy Ross és ő barátok, ezért fontos is volt tisztázni a helyzetet, kiküszöbölni a csapatot esetleg bomlasztó dolgokat. Minden eszközöm megvan, hogy a valaha volt legjobb autóversenyző ellen harcolhassak!”

Rosberg a rajtszámcserét sem vette magára, a hármast elkérő Schumacherrel ellentétben ő nem babonás: “Ha győzök Baherinben – márpedig ez a célom -, az égvilágon senkit nem érdekel majd az autók rajtszáma!”

A legfrissebb hírek szerint a tesztpilótai állásra felvett Nick Heidfelddel kiegészült Mercedes GP jövő hétfőn mutatja be 2010-es autóját Stuttgartban, amelyet aztán február 1-én Rosberg vezet majd elsőként Valenciában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik