Élet-Stílus

Szávay is elbúcsúzott Melbourne-től

Nincs már versenyben magyar játékos az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután Szávay Ágnes az olasz Roberta Vincivel az oldalán kikapott párosban.

Szávaynak, akárcsak egyesben, párosban is a második forduló jelentette a végállomást a melbourne-i Grand Slam-versenyen, miután az olasz Roberta Vincivel kiegészülve három szettben kapott ki Vera Dusevina, Anastasia Rodionova orosz-ausztrál kettőstől.

Az első körből alapidőben, két játszmában továbbjutó Szávayék 6:4-re bukták el az első felvonást, miután Vinci kétszer is elveszítette az adogatójátékát. A második szettet nagyszerűen, 3:0-val kezdte a magyar-olasz „tandem”, majd 5:3-nál egy bréknek köszönhetően az egyenlítés is összejött. A döntő „menet” elején aztán a rivális duó brékelt, majd 5:1-re elhúzott, és innen már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

Szávay is elbúcsúzott Melbourne-től 1

Szávay egyesben legjobb szereplését produkálta, hiszen korábban kétszer is az első fordulóban búcsúzott, míg most kevésen múlott, hogy odaérjen a harmadik körbe, csakhogy meccslabdáról veszített a kínai Na Livel szemben. Párosban ötödik alkalommal szerepelt Melbourne-ben, és 2006-ban és 2009-ben is bejutott a harmadik fordulóba, egyszer az első, most másodszor pedig a második „kanyar” után intett búcsút a további küzdelmeknek. Czink Melinda korábban ugyancsak befejezte már a szereplését.
Australian Open, női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Dusevina, Rodionova-Szávay, Vinci 6:4, 3:6, 6:2

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik