Élet-Stílus

Rooney mesternégyest szerzett – videó

Wayne Rooney mesternégyesével az élre segítette a Manchester United csapatát az angol labdarúgó Premier League-ben. A riválisok közül a Chelsea szombaton az FA-kupában jeleskedett.

Wayne Rooney pályafutása során először szerzett négy gólt tétmérkőzésen, és a Hull City elleni kiváló produkciójával az élre „lőtte” a Manchester Unitedet, igaz, az Arsesnal egy, a Chelsea pedig két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a „vörös ördögök”.

A címvédő kiütéses győzelme a játék képe alapján nem meglepő, ugyanakkor a 83. percig csak 1-0 állt az eredményjelzőn – a mérkőzés elején Rooney közelről piszkált be egy kipattanót, majd a folytatásban csupán kihagyott helyzeteket jegyezhettünk fel.

A válogatott csatár a hajrában aztán beindult: előbb 11 méterről bombázott a kapu bal oldalába (miközben egy vendégvédő a kapu előtt feküdt), majd Nani beadása után fejjel volt eredményes, végül pedig Berbatov remek passzát értékesítette. A Halmosi Pétert ezúttal is nélkülöző Hull nyolc meccse nyeretlen a bajnokságban, és csak 18. a tabellán.

Manchester United-Hull 4-0

Miközben a Manchester United bajnoki meccset játszott, a „többiek” az FA-kupában voltak érdekeltek szombaton, többek között a bajnoki címért harcoló Chelsea, amely a papírformának megfelelően győzött a másodosztályú Preston North End otthonában.

Az óriásölők közül a Liverpool-verő, másodosztályú Reading a Burnleyt is kiejtette, míg a Manchester Unitedet búcsúztató, harmadik ligában szereplő Leeds United a Tottenham otthonában is helytállt, egy 96. percben szerzett góllal kiharcolta az újrajátszást.

A magyar légiósok közül Gera Zoltán (Fulham) és Gyepes Gábor (Cardiff City) örülhetett csak továbbjutásnak, ráadásul előbbi a védővel ellentétben játszott is, sőt, egy góllal vette ki a részét csapata Accrington Stanley elleni győzelméből. A többi magyarnak nem volt valami jó napja, Kádár Tamásnak kiváltképp nem, a Newcastle United ugyanis kiesett, ráadásul a fiatal hátvéd „összehozott” egy büntetőt az ellenfélnek. Priskin Tamás csereként játszott Southamptonban elbukott Ipswichben, Fülöp Mártont pedig nem nevezte a Sunderland a Portmouth elleni, amúgy 2-1-re elveszített mérkőzésre.

Premier League, 23. forduló:


Manchester United-Hull City 4-0 (1-0)


Gól: Rooney (8., 83., 86., 90.)

FA-kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):

Everton-Birmingham City 1-2
Portsmouth-Sunderland 2-1
Reading (II. osztályú)-Burnley 1-0
Tottenham–Leeds United (III.) 2–2
Accrington Stanley (IV.)-Fulham 1-3
Preston North End (II. osztályú)-Chelsea 0-2
Aston Villa-Brighton and Hove Albion (III.) 3-2
Bolton Wanderers-Sheffield United (II.) 2-0
Derby County (II.)-Doncaster Rovers (II.) 1-0
Wolverhampton Wanderers-Crystal Palace (II.) 2-2
Cardiff City (II.)-Leicester City (II.) 4-2
Southampton (III.)-Ipswich Town (II.) 2-1
West Bromwich Albion (II.)-Newcastle United (II.) 4-2
Notts County (IV.)-Wigan Athletic 2-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik