Élet-Stílus

Erdei már nem világbajnok

A Boksz Világtanács (WBC) pénteken hivatalosan megfosztotta Erdei Zsoltot a novemberben megszerzett cirkálósúlyú világbajnoki övétől.

A 31 eddigi profi mérkőzésén veretlen Erdei Zsolt nem kívánt a cirkálósúlyban maradni, így a szabaddá vált az öve, és majd az általa legyőzött olasz Giacobbe Fragomeni és a lengyel Krzysztóf Wlodarczyk között dől el, hogy ki lesz a cirkálósúly új világbajnoka.

„A félnehézsúly az én igazi súlycsoportom, egyelőre azonban az Universum nem ajánlott fel ebben a kategóriában meccslehetőséget nekem. Meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta még a múlt héten a félnehézsúlyban közel hat évig uralkodó Erdei Zsolt a távirati irodának.

Lehet, hogy minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója a félnehézsúlyú WBO-övéért lép szorítóba ismét, mivel az azt „megöröklő” klubtársát, a német Jürgen Brähmert nemrég 16 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték súlyos testi sértésért.

Erdei novemberi sikerével (Fragomeni legyőzésével) történelmi tettet hajtott végre, mivel ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is vb-övet szerzett, s az első, aki a WBC trónjára ülhetett fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik