Élet-Stílus

Brémai győzelmével első a Bayern – videó

A Bayern München átvette a vezetést a Bundesligában, miután szombaton 3-2-re győzött a Werder otthonában.

A második tavaszi mérkőzését is megnyerte a rekorbajnok Bayern München, és a brémai sikerével letaszította az élről a Bayer Leverkusent, igaz, a „gyógyszertáriak” vasárnap este ismét az élre állhatnak, amennyiben pontot szereznek a Hoffenheim vendégeként.

Egyébként másodperceken múlott, hogy a listavezetőt jelen pillanatban nem Schalkének hívják, a „kékek” ugyanis 2-0-ra is vezettek a Bochum otthonában, a hazaiak azonban Sestak fejesével a 92. percben egyenlítettek. A Schalkének így 38 pontja van, akárcsak a jobb gólkülönbséggel rendelkező Bayer Leverkusennek, a Bayernnek pedig 39.

A bajorok fordulatos, jó meccsen jutottak három ponthoz Brémában. A házigazda Werder Hunt bombagóljával (a csatár 10 méterről bombázott a rövid felső sarokba) ugyan megszerezte a vezetést, a vendégek azonban 25 perc alatt megfordították az állást.

Előbb Müller lőtt a bal alsó sarokba egy formás támadás végén, majd Lahm beadása után már Gomez is gólt szerezhetett volna, de elvétette a labdát, Olic viszont közelről a hálóba passzolt. A 75. percben Hugo Almeida remek labdátvétel után egyenlített, de az utolsó szó a Bayerné, jelesül Robbené volt: a holland játékos szabadrúgásból, a jobbösszekötő helyéről varázsolta a labdát a hosszú felső sarokba – nagy gól volt.

A Bayern győztes gólja

Ami a „magyaros” csapatokat illeti: a Mainz nyert, a Hertha pedig ikszelt a Hannover, illetve Mönchengladbach-kal szemben. A Mainzban Szalai Ádám végig a pályán volt, míg Lőw Zsolt a kispadon szurkolt, és a berlinieknél a lábadozó Dárdai Pál sem játszott.
A Hajnal Tamást nélkülöző (a sérüléséből felépült játékos a kispadon kapott helyet) Borussia Dortmund Valdez szezonbeli harmadik góljával 1-0-ra legyőzte a Hamburgot, így a két együttes helyet cserélt a tabellán – előbbi feljött a negyedik helyre.

Van NistelRooy Hamburgban folytatja

A Real Madrid 33 éves holland támadójának leigazolását szombaton este jelentette be a klub. Van Nistelrooy hétfőn érkezik Hamburgba, ahol 2011. június 30-ig ír alá. A királyi klub a hírek szerint kész ingyen elengedni a 64-szeres válogatott csatárt, akinek a szerződése a nyáron egyébként is lejárna. A 2008 novemberében súlyos térdsérülést szenvedett, s emiatt tíz hónapot kihagyott Van Nistelrooy a mostani szezonban kevés lehetőséghez jutott a Real Madridban. Korábban Európa legjobb támadói közé tartozott, példátlan módon a kontinens három élbajnokságában – a hollandban, az angolban és a spanyolban – is gólkirály tudott lenni – írta az MTI.

Bundesliga, 19. forduló:


Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 0-0

FSV Mainz 05-Hannover 96 1-0 (1-0)


Gól: Schürrle (4.)

1. FC Nürnberg-Eintracht Frankfurt 1-1 (1-1)


Gól: Eigler (27.), ill. Köhler (40.)

VfL Bochum-FC Schalke 04 2-2 (0-2)


Gól: Hashemian (82.), Sestak (92.), ill. Sanchez (5.), Kuranyi (42.)

Werder Bremen-Bayern München 2-3 (1-2)


Gól: Hunt (10.), Almeida (75.), ill. Müller (25.), Olic (35.), Robben (78.)

Borussia Dortmund-Hamburger SV 1-0 (1-0)
Gól: Valdez (36.)

Pénteken játszották:

SC Freiburg-VfB Stuttgart 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik