Élet-Stílus

A bajnoki címről is dönthet a milánói derbi

Az AC Milan számára különösen fontos a vasárnapi városi derbi, hiszen veresége esetén távol kerülne a bajnoki címtől.

Az Milannak jelenleg hat pont a hátránya az éllovas Interrel szemben, így esetleges győzelmével – miután van még egy elmaradt találkozója is a Fiorentina ellen – tapadna a városi ellenlábasra, vereség esetén viszont meglehetősen nehéz helyzetbe kerülne.

„Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszítsünk vasárnap este az Inter ellen. Mindenképpen pontot kell szereznünk. A döntetlen esetén ugyan nem változna a hatpontos különbség, de plusz egy mérkőzéssel a kezünkben legalább nyílt maradna a verseny” – vélte a piros-feketék középpályása, Gennaro Gattuso. Az AC Milannak ráadásul van is miért visszavágnia, hiszen az ősszel 4-0-ra kikapott az Intertől.

A két csapat őszi mérkőzése

„Alaposan ráhangolódtunk a meccsre, nyugodtan, hasznosan telt a hét, a felkészülésünk nagyszerűen sikerült. Ezek után csak a győzelemmel lennék elégedett, a döntetlen nem jó a számomra ” – mondta a „házigazda” Inter vezetőedzője, Jose Mourinho, aki három meghatározó középpályása, az egyaránt izomsérüléssel bajlódó Dejan Sztankovics, Thiago Motta és Sulley Muntari mellett az Afrika-kupán szereplő Samuel Eto’óra sem számíthat a derbin. A másik oldalon Gianluca Zambrotta és Alexandre Pato hiányzik majd, és bár Alessandro Nesta sincs tökéletes állapotban, az ő játékára azért van esély.

A két milánói csapat közös múltja 101 éve íródik: az első mérkőzést 1909. január 10-én játszották, és ezt 3-2-re nyerte az AC Milan. Az eddigi 272 találkozón a Milan 106-szor, az Inter 94-szer diadalmaskodott. A gólarány 432-402 a piros-feketék javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik