Élet-Stílus

Kidőlt az újpestiek csapatkapitánya

Részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Kabát Péter, a Soproni Ligában a bajnoki címért harcoló Újpest FC legjobbja, egyben csapatkapitánya.

Kabát Péter a Haladás elleni, 2-1-re megnyert felkészülési találkozón sérült meg, miután egy szerelési kísérletnél aláfordult a jobb bokája. A támadó emiatt hazatért a csapat edzőtáborából, Bükfürdőről. A sportnapilap információi szerint a csatár sérült jobb bokájában részlegesen elszakadtak a szalagok, ezért legalább két hétig nem edzhet.

„Láttam az esetről egy fényképet (forrás: ujpestfc.hu), még nézni is rossz volt, szinte rosszul lettem. Estére már akkora volt a bokámon a duzzanat, mint egy teniszlabda” – mondta Kabát a Nemzeti Sportnak, s ehhez hozzátette: „Abban reménykedem, hogy a következő bükfürdői edzőtáborozásunk alkalmával már el tudom végezni a feladatokat.”

Kabát Péterre nagy szüksége van tavasszal a bajnoki címért küzdő, jelenleg a tabella harmadik helyén álló Újpestnek. A 32 éves támadó őszi idényben a lila-fehérek meghatározó játékosa volt; 10 találattal holtversenyben második a góllövőlistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik