Élet-Stílus

Futsal-Eb: nem járhatunk csehül

A magyar futsalválogatott sorsdöntő találkozóra készül, igaz, számára már a döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz szombaton, a csehek elleni meccsen.

A kézilabda-Eb-hez hasonlóan a hazai rendezésű futsal-kontinenstornán is sorsdöntő lesz a magyar csapat utolsó, Csehország elleni csoportmérkőzése. További hasonlóság, hogy ahogy a kézilabdázóknak, úgy Kozma Mihány csapatának is elég a döntetlen a továbbjutáshoz, miután a csehek öt góllal kaptak ki az azeriektől, míg mi „csak” kettővel.

A pihentetett Martín Dlouhý helyett a csapatkapitányi tisztséget betöltő David Frič szerint „a sok hiba és szabálytalanság vezetett ehhez a szörnyű eredményhez.”

A csehek a 2007-es Eb-t is súlyos vereséggel kezdték (akkor 8-4-re kaptak ki a román együttestől), majd a csoportkör végén, három mérkőzés után pont nélkül búcsúztak.
Tomáš Neumann szövetségi kapitány kiemelte, szombaton, a magyarok ellen sokkal jobban kell koncentrálniuk, és azt sem zárta ki, hogy valamelyest változtat a taktikán.

Nyernünk kell! (MTI)

Nyernünk kell! (MTI)

Kozma Mihály, a magyar válogatott szakvezetője szerint a leendő ellenfél tapasztaltabb, mint a magyar, egyébként közel azonos képességű a két csapat. A kapitány hozzátette: a második meccsen megilletődöttségnek már nincsen helye.

„Továbbra is bízom a továbbjutásban, hiszen nincsen vesztenivalónk, megyünk előre és megpróbáljuk ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre. Célunk egyértelműen az, hogy megnyerjük a meccset” – nyilatkozta Kozma Mihály az MLSZ hivatalos honlapján.

Nem csak a kapitány, a játékosok is elszántak. „Az életünkért fogunk játszani. Noha számunkra a döntetlen is elegendő lenne a továbblépéshez, a közönségünk győzelmet érdemel” – mondta Madarász János a sportnapilapnak a pénteki gyakorlást követően.

A szurkolók ráadásul nagyobb számban buzdíthatják a csapatot a Papp László Sportarénában, mint tették azt kedden az azeriek ellen: a szervezők tájékoztatása szerint ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettel, az európai szövetség (UEFA) újabb 300 jegyet hoz forgalomba 900 forintos egységáron. Most tényleg csak a csapaton sor…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik