Élet-Stílus

Clijsterst tönkreverték Melbourne-ben

A korábbi világelső Kim Clijsterst valósággal lemosták a pályáról, s Justine Henin is a kiesés szélén táncolt az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének harmadik fordulójában.

A tavalyi US Open-győztes Kim Clijsters szolgáltatta a nap meglepetését azzal, hogy simán kikapott Nadgyja Petrovától. A belga játékos 26 ki nem kényszerített és négy kettős hibát vétett a meccsen, amely mindössze 52 percig tartott. Clijsters az első szettet nullára bukta el, de a másodikban is csak egy játékot tudott megnyerni.

„Nem éreztem a labdát, és tulajdonképpen nekem ma semmi sem sikerült. Nagyja jól játszott, igaz, a sorozatos hibáim miatt nem kellett sok mindent csinálnia…” – mondta a 26 éves játékos, s emellett megjegyezte: még egyszer nem játszhat ennyire rosszul.

Clijsters mellett honfitársa, a hozzá hasonlóan szintén korábbi világelső Justine Henin ugyancsak a kiesés szélén táncolt. Alisza Klejbanova 39 perc alatt előnybe került, majd a folytatásban labdája volt a 4:1-hez, de ekkor Henin megrázta magát, fordított, majd a döntő szettet viszonylag simán behúzva megszerezte pályafutása 500. győzelmét.

Egy másik ex-világelső, a második helyen kiemelt Dinara Szafina sima győzelmet aratott: a tavalyi döntős 57 perc alatt elintézte a brit Elena Baltachát, akinek mindössze három gémet engedélyezett.

A férfiaknál Gael Monfils és Ivan Ljubicic kivételével valamennyi esélyes, előrébb rangsorolt játékos továbbjutott – azaz lényegében bejött a papírforma. Igaz, csupán Andy Murray nyert alapidőben, Andy Roddicknak, Juan Martin Del Potrónak és a címvédő Rafael Nadalnak négy, Fernando Gonzaleznek öt játszmára volt szüksége a sikerhez.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik