Élet-Stílus

Parádés emelés és potyagól az Afrika-kupán – videó

A beniniek legyőzésével hibátlan címvédő egyiptomiak mellett a Mozambikot oktató nigériai csapat jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Afrika Kupán a C csoportból.

A korábbi két csoportmeccsén is diadalmaskodó Egyiptom rövid idő alatt elintézte harmadik ellenfelét az Afrika-kupán. A címvédő hamar vezetést szerzett, majd Moteb a 23. percben egy szenzációs, 40 méteres emeléssel beállította a 2-0-s végeredményt. A folytatásban ellaposodott a mérkőzés, Benin képtelen volt komoly helyzetet kialakítani, Egyiptom pedig biztos vezetése tudatában már nem erőltette a játékot.
Egyiptom-Benin 2-0

A csoportból a második helyen Nigéria jutott be a legjobb nyolc közé. A tornán eddig csalódást okozó Sasok ezúttal sem brillíroztak, de nem is kellett a harmatgyenge Mozambik ellen. Odemwingie első gólját elnézte a kiscsapat kapusa, a támadó második góljánál viszont nem volt esélye. A 3-0-s végeredményt a hajrában a Wolfsburgban futballozó Martins állította be.

Nigéria-Mozambik 3-0

afrika-kupa, csoportkör, 3. forduló

C csoport:
Egyiptom-Benin 2-0 (2-0)
Gól: Al Muhammadi (8.), Moteb (23.)

Nigéria-Mozambik 3-0 (1-0)
Gól: Odemwingie (45., 47.), Martins (86.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Egyiptom 9 pont, 2. (és továbbjutott) Nigéria 6, 3. Benin 1 (2-5), 4. Mozambik 1 (2-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik