Élet-Stílus

Nem hibázhat a kéziválogatott

Pénteken ki-ki meccset játszik a csehekkel a magyar kézilabda-válogatott. Csoknyai István csapata addigra remélhetőleg kipiheni a két eddigi meccs fáradalmait. Ha veszítenek, jöhetnek haza Iváncsikék.

“Ha úgy játszunk pénteken a csehek ellen, mint a franciák ellen, akkor továbbjutunk, ha pedig úgy, mint a spanyolok ellen, akkor meg nem” – fogalmazott egyértelműen Csoknyai István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az ausztriai Európa-bajnokság csütörtöki pihenő napján.
A magyar együttes a keddi nyitónapon remek játékkal – igaz, elrontott végjátékkal – 29-29-es döntetlent ért el az olimpiai és világbajnok francia gárda ellen, majd szerdán a rengeteg hibával tarkított meccsen kilencgólos vereséget (34-25) szenvedett az olimpiai bronzérmes spanyoloktól.

“Aki az első nap után azt hitte, hogy milyen jók vagyunk, gyorsan visszaszállhat a földre. A spanyolok játékukkal, hozzáállásukkal megmutatták, hogy miként kell egy fontos meccsen pályára lépni. Így aztán pénteken kell a csehek ellen pontot szerezni, máskülönben csomagolhatunk, és mehetünk haza. Pedig mi Innsbruckba szeretnénk szombaton repülni” – tette hozzá Csoknyai.

Csehország nem lebecsülendő ellenfél, a felkészülés során legyőzte a franciákat, majd szerdán tetemes hátrányt ledolgozva kis híján döntetlent ért el az olimpiai aranyérmes ellen. A vége aztán egygólos vereség (21-20) lett, ám az eredmény így is figyelmeztető. A keddi első fordulóban a spanyolok 12 góllal, 37-25-re verték őket, mégis képesek voltak egy nappal később hatalmas csatára kényszeríteni a franciákat.

“A cseh válogatottban szinte egy teljes sor olyan játékos van, aki a világ legerősebb bajnokságában szerepel. Ráadásul nekik is élet-halál meccs lesz a pénteki. Ha nem nyernek, akkor ők mennek haza” – mondta a magyar kapitány.

Amennyiben a magyarok pénteken nem kapnak ki, akkor továbbjutnak a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé, és magukkal viszik a franciák elleni egy pontot és a spanyolokkal szembeni vereséget. A másik ágon a lengyelek és a szlovénok már ott vannak az innsbrucki hatosban, míg a németek és a svédek pénteken ki-ki meccset játszanak egymással. A skandinávoknak mindenképpen győzniük kell a középdöntőért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik