Élet-Stílus

Alonsónak tetszenek a pluszpontok

Fernando Alonsónak nincsenek ellenére a nemrég felvetett szabálymódosítási elképzelések, amelyek alapján a pole-ért és a versenyen futott leggyorsabb körért is pontot osztatnának.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali már utalt arra, hogy a csapatok szervezete, a FOTA fontolgatja azt a szabálymódosítási javaslatot, amelynek keretében a pole pozícióért és a versenyen futott leggyorsabb körért is pont járna. Fernando Alonsónak nem lenne ellenére az újítás.

“Sosem könnyű ezt megítélni, de a pole egyértelműen fontos dolog, az ember nagyon élvezi, ha az élről indulhat. Az ember nagyon örül, ha meg még pár pont vagy akár csak egy is járna érte, még jobb lenne!” – mondta a spanyol.

“Ugyanez igaz a verseny leggyorsabb körére is – jó motiváló erő lehet, ha pont is jár érte” – tette hozzá.

Míg a pontrendszer módosítása csak lehetőség, a futam alatti tankolásra vonatkozó szabályváltoztatás már biztosan életbe lép idén. A spanyol ettől nem vár sok változást, az üzemanyagpartner szerinte megtalálja a megoldást.

“Őszintén szólva nem várok sok változást ettől. A tankolás eltűnésével minden csapat hasonló stratégiát választ majd. Talán a legfontosabb az lesz, hogy a partnerekkel, esetünkben a Shell-lel közösen minél hatékonyabb üzemanyagot keressünk, hogy a lehető legkevesebb üzemanyaggal rajtoljunk el – nagyon bízunk ebben. A Shell és a Ferrari hosszú évek óta működik együtt, szerintem versenyképesek leszünk ezen a téren!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik