Élet-Stílus

Tévez kibabrált a Manchester Uniteddel – videó

A tavaly még a Manchester Unitedben futballozó Carlos Tévez okozta a „vörös ördögök" vesztét az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A ma már a városi rivális Manchester Cityt erősítő argentin támadó két gólt is berámolt egykori csapatának, kis túlzással: egyedül verte meg a Manchester Unitedet. Holott a veterán Ryan Giggsnek köszönhetően a vendég United szerezte meg a vezetést, a walesi támadó alig két lépésről pöckölte a hálóba a labdát Valencia beadása nyomán.

A City az első félidő végén, lélektanilag fontos pillanatban egyenlített (ezt a találkozó után Sir Alex Ferguson is kiemelte), miután Tévez értékesítette a Bellamy által kiharcolt büntetőt, majd az argentin csatár a 65. percben közeli fejessel mattolta Van der Sart.

Átellenben Given lehúzta a rolót a hátralévő időben, többször is bravúrral védett, így az eredmény már nem változott. Noha a vendég United többet birtokolta a labdát, többet is lőtt kapura, mint az ellenfele, a Manchester City nyerte a 153. manchesteri derbit – az örökmérleget tekintve azonban még így is a „nagy testvér” áll jobban (62-42).

Ferguson, a MU 2-1-es vereség ellenére bizakodó, amondó, hogy a csapatának jó esélye van arra, hogy a január 27-én esedékes hazai visszavágón kiharcolja a döntőbe jutást.

Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:


Manchester City-Manchester United 2-1


Gól: Tévez (42., 65., az elsőt 11-esből, ill. Giggs 17.)

A múlt héten játszották:

Blackburn Rovers-Aston Villa 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik