Élet-Stílus

Csak az egyik magyar jutott tovább Melbourne-ben

Felemásan alakult a magyarok rajtja az Australian Openen: Szávay Ágnes két sima szettben továbbjutott, Czink Melinda viszont kiélezett csatában veszített a női egyes első körében.

A keddről – magyar idő szerint – szerda hajnalra halasztott első fordulóban a világranglistán 37. Szávay Ágnes sima két szettben legyőzte a kanadai Stephanie Dubois-t (103.), akivel kapcsolatban kellemes emlékeket őriz, hiszen korábbi, 2006-os meccsüket szintén a magyar játékos nyerte meg. Szávay 44 perc alatt került előnybe: 2:2 után elvette az ellenfele adogatójátékát, aki hiába válaszolt azonnal, a magyar játékos ezután ismét brékelt, és a folytatásban már egyetlen játékot sem engedett ki a kezéből. Szávay 5:3-as állást követően egy újabb brékkel zárta le az első szettet.

A lendülete a folytatásra is megmaradt, 2:0 után azonban Dubois percei következtek, a kanadai játékos kiegyenlített (2:2), igaz, ezzel el is lőtte az összes puskaporát. Szávay zsinórban négy gémet nyert meg, s ezzel pályafutása során először bejutott a második fordulóba a melbourne-i Grand Slam-viadalon, a folytatásban azonban nem lesz könnyű dolga, miután a 16. helyen kiemelt kínai Na Livel kell megküzdenie a 32 közé jutásért.

nyilatkozat

Szávay Ágnes: “Az elején nagyon izgultam, aztán egyre jobban belejöttem, éreztem a labdát, a pályát, jól ment a játék. Annak különösen örülök, hogy sokat javult a szervám, és összesen csak egy kettőshibát vétettem. Jól érzem magam a bőrömben!”


Czink karrierje során negyedszer búcsúzott az első körben (MTI/EPA)

Czink karrierje során negyedszer búcsúzott az első körben (MTI/EPA)

Szávayval ellentétben játszó Czink Melinda (38.) nem járt sikerrel az első fordulóban: nagy csatában „elbukott” svájci Stefanie Vögelével (74.) szemben. A kilenc bréket hozó első szettben Czink 3:1-re és 4:2-re is vezetett, a végén mégis a pontosabban játszó ellenfele örülhetett (Czink az első szakaszban kilenc, összesen 17 kettős hibát vétett). Ámbátor a második játszma elején úgy tűnt, a magyar játékos simán egyenlít. Nem így lett, Czink 5:2-es előnye ugyanis elolvadt, ugyanakkor a rövidítésben ő volt a jobb.

A harmadik játszma kiélezett csatát hozott: a svájci végül 9:7-re diadalmaskodott, és 3 óra 4 perc után fogadhatta a rengeteget hibázó Czink gratulációját – továbbá készülhet a 7. helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka elleni második fordulós mérkőzésére.

A többi pályán Dinara Szafina (2.), Szvetlana Kuznyecova (3.), illetve Jelena Jankovics (8.) már a második fordulós meccsét hozta, így bejutott a legjobb 32 közé. A férfiaknál a címvédő, ezúttal második helyen kiemelt Rafael Nadal, valamint a hetedikként rangsorolt amerikai Andy Roddick is magabiztos győzelemmel lépett tovább.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik