Élet-Stílus

Lista az idei útfelújításokról – térképpel

admin
admin

2010. 01. 19. 12:40

Hetven útszakaszt újít fel a főváros az idén - ismertette az elhangzottakat a városháza kommunikációs igazgatója. Nyáry Krisztián beszámolt arról is, idén már megszűnt a beruházásokhoz igényelhető állami pályázat.

A kommunikációs igazgató a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülése után elmondta: két ütemben végzik majd a rekonstrukciós munkálatokat; elsőként a már tavaly előkészített 29 útszakasz felújítását végzik el, a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás után, várhatóan május és augusztus között. Ebben az ütemben újul meg egyebek mellett az Alsó Törökvész út, az Ördögárok utca, az Etele út, a Németvölgyi út, az Egressy út és a Nagy Lajos király útja is.A rekonstrukciós program második szakaszában további 41 útszakaszt újítanak fel szeptember és november között, ám várhatóan még a nyáron elvégzik a közműfelújítások egy részét. Új burkolatot kap például a budai Várban a várbusz útvonala, az Állatkerti út, a Rákosmező utca, a kispesti Ady Endre út, a Fóti út Megyeri út és Újpalota közötti szakasza, valamint számos külső kerületi főútvonal.

Útfelújítások Budapesten 2010-ben nagyobb térképen való megjelenítése

A második ütemben olyan útszakaszok rekonstrukciójára kerül sor, amelyek kiesése a nyári munkálatokhoz képest kevéssé terheli a budapesti közlekedést. Az útfelújítási programhoz igazodva 14 helyszínen új zebrás gyalogátkelőhelyet is kialakítanak.

Nyáry Krisztián közölte azt is, megszűnt az a pályázat, amelyben a fővárosi felújítási programot az állam 2005 óta támogatta; ebben minden fővárosi forinthoz 40-80 fillér kiegészítést adott a központi költségvetés. A kommunikációs igazgató közölte, a pályázat megszűnése után idén már kizárólag a saját forrásaira támaszkodhat a főváros, így a tervezett 167 helyett csak 150 út újulhat meg a 2008 és 2010 közötti program során.

A teljes lista:

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.