Élet-Stílus

Kapusbaki és szalonremi Afrikában – videó

Angola és Algéria szalonremije mindkét csapat továbbjutását eredményezte az Afrika-kupa A betűjelű csoportjában, miután Mali legyőzte Malawi csapatát.

Az utolsó forduló előtt még mind a négy csapat reménykedhet a továbbjutásban. Mali felettébb komolyan gondolta a dolgot: alig négy perc alatt két gólt rámolt be Malawinak. Az első amúgy sokkal inkább Sanudi kapus érdeme, mintsem a gólszerző Kanoutéé.

A 26 éves hálóőr gyatrán sikerült felszabadítása után a Sevilla csatárának ugyanis már nem okozott gondot az üres kapuba továbbítani. Kisvártatva, a 4 . percben pedig a barcelonai Seydou Keita varázsolta a labdát szabadrúgásból a jobb felső sarokba.

Mali-Malawi 3-1

Malawi a második félidő elején – a szerencsével cimborálva – Mwafulirwa révén szépített, sőt, Norrköping támadója később könnyen egyenlíthetett is volna, csakhogy kihagyta a kihagyhatatlant…

Alig két méterre a kaputól, nem a hálóba, hanem a földre fejelte a labdát, amely onnan a léc fölé pattant. A 84. percben Mali „büntetett” – Bagayoko megmutatta, miképp kell nagy helyzetben a kapuba bólintani a labdát, ezzel beállította a 3-1-es végeredményt.

Mali azonban semmire sem ment a győzelmével, miután a házigazda Angola és Algéria egy nem különösebben izgalmas és eseménydús találkozón megosztozott a pontokon.

Angola-Algéria 0-0

A gól nélküli döntetlennel mind a két csapat továbbjutott. Algéria három csoportmérkőzésén mindössze egyszer talált a kapuba, de ez az egy gól, a Mali elleni 1-0-ás győzelme az egymás elleni eredmények okán a nyolc közé repítette.

Afrika-kupa, A csoport, 3. forduló:
Angola-Algéria 0-0

Mali-Malawi 3-1 (2-0)
Gól: Kanouté (1.), S. Keita (4.), Bagayoko (84.), ill. Mwafulirwa (58.)

A csoport végeredménye:
1. Angola 5 pont
2. Algéria 4
3. Mali 4
4. Malawi 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik