Élet-Stílus

Guardiola a Manchester United kispadján?

A Barcelona nyáron leköszönő elnöke szeretné minél hamarabb meghosszabbítani a „világ legjobb trénerének” a szerződését. Pep Guardiolát Európa topklubjai bombázzák ajánlataikkal, állítólag a MU is bejelentkezett.

Nyáron lejár Pep Guardiola szerződése a katalán sztárklubnál, amelynek az elnöke hosszú távon tervez a fiatal szakemberrel. „Szeretnék legkésőbb húsvétig megállapodni – nyilatkozta Joan Laporta egy hétfői sajtótájékoztatón. – Hosszú és sikerekben gazdag pályafutása lehet a Barcelonánál.”
Kérdéses persze, hogy marad-e az elmúlt évben a katalánokkal hat trófeát begyűjtő Guardiola, akit több nagynevű klub szívesen leszerződtetne. A szakember ügynöke a spanyol Sportnak adott interjúban elmondta, hogy hat konkrét ajánlat érkezett. Josep Maria Orobitg nem akarta megerősíteni, de sajtóhírek szerint a Manchester Unitednál is felfigyeltek Guardiolára, és benne látják a 68 éves Sir Alex Ferguson utódját.

Laporta az ajánlatokról nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy erre nekik nincsen ráhatásuk. „Nem akadályozhatjuk meg, hogy a világ legjobb edzőjét megkeressék a topklubok” – így a Barca-elnök, akinek második megbízatása nyáron lejár. A klub új első emberét a tervek szerint július 1-ei közgyűlésen választják meg.

A Barcelona a Sevilla legyőzésével öt pontra növelte az előnyét a tabella élén, a kupából viszont éppen az andalúziaiak ejtették ki Guardiola-csapatát. A Bajnokok Ligájában is érdekelt még a címvédő, a német Stuttgart ellen kell kivívniuk Messiéknek a nyolc közé jutást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik