Élet-Stílus

F1: a szemébe hazudtak Massának

Felipe Massa újra beszélt a konkrétan elcsalt 2008-as Szingapúri Nagydíjról. A ferraris brazil elárulta, hogy az ügy napvilágra kerülése előtt rákérdezett már a történtekre Piquet-nél és Briatorénál is, de mindketten csak kinevették.

Felipe Massa tavaly ősszel, a Renault bundabotrányának napvilágra kerülése után elmondta, hogy számára nagyon elkeserítő volt az eset, ugyanis szerinte Nelson Piquet megrendezett balesete – pontosabban az utána következő felfordulás – miatt nem nyerte meg a bajnoki címet 2008-ban.
A brazil pilóta most a Ferrari sajtóhetén, a Wrooomon a 2010-es kilátások mellett újra beszélt a szingapúri történtekről is, sőt új adalékkal bővítette az eddig elmondottakat, elárulta, hogy számára annyira gyanús volt a Szingapúri Nagydíj, hogy Nelsinho Piquet is kifaggatta a versenyről.

“Beszéltem vele, mielőtt még kirobbant a botrány. Együtt mentünk egy gokartversenyre Olaszországba, és akkor megkérdeztem Szingapúrról. Szerettem volna az igazat hallani, mert én úgy gondoltam, hogy túl tökéletesen alakult minden a Renault számára. De ő csak nevetett, nem mondta el az igazságot. Mondtam: rendben, nevess csak, de talán beszélünk még valamikor. Aztán nagyjából egy hónappal később megjelent az ügy a sajtóban” – mesélte Massa.

“Tavaly Bahreinben Flavióval is beszéltem erről. Megkérdeztem Szingapúrról, de azt mondta, nem, nem, ez lehetetlen, még nevetgélni is próbált” – tette hozzá.

Massa azt hangsúlyozta, hogy mostanra azonban nincs már semmi mondanivalója a bűnösöknek és nem is rágódik a múlton, inkább előre tekint. “Hogy beszélnék-e velük, miután kiderült? Nem változtatna semmin. Minek beszélni? Nem mehetünk vissza az időben. A jelennel és a jövővel kell foglalkozni, a múlt már a múlt. Mindenki tudja, mi történt 2008-ban, de ezzel már semmit nem nyerünk. Persze elkeserítő volt, ami a versenyen történt, és megváltoztatta a bajnokság állását, de most már a jövőre kell gondolnunk. Bízom benne, hogy többet nem történik ilyen, és hogy újra a bajnoki címért küzdhetek!”

A ferraris azért azt is kiemelte, hogy szerinte illett volna a 2008-as Szingapúri Nagydíj eredményét megsemmisíteni: “Ha látjuk, hogy valami nincs rendben a sportban, valami szabálytalanság történt, akkor szerintem nem jelenthetne gondot a megváltoztatása. Nem lett volna a legszebb dolog a sport szempontjából, de a dolgokat a szabályok szerint kellene csinálni, nekem ez a véleményem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik