Élet-Stílus

Négygólos Budva-siker a Kőér utcában

A Honvéd 10-6-ra kikapott a montenegrói Budva csapatától a férfi vízilabda Euroliga harmadik csoportkörének vasárnapi játéknapján, a Kőér utcában.

A vendégek jóval magabiztosabban kezdtek, az elején úgy játszottak, mintha ők lennének otthon, el is húztak 2-0-ra.

Az első magyar gólra a mérkőzés 10.(!) percéig kellett várni, akkor viszont egy perc alatt kétszer is megzördült a Budva hálója: előbb Szivós Márton, majd Marnitz Gergő lőtt egyformán hatalmas gólt (2-2). A nagyszünetre a csapatok mégis montenegrói vezetés mellett vonulhattak le, s az előny akár kétgólos is lehetett volna, ha Szivós másodpercekkel a második játékrész letelte előtt nem bombáz sikerrel az ellenfél kapujába (3-4).

A harmadik negyedben is volt sistergő hazai löket, méghozzá a másik duplázó, Marnitz jóvoltából, a dolognak azonban akadt egy nagy szépséghibája: jelesül az, hogy ez már 3-5-nél történt, ráadásul a hazai közelebb kerülést újabb “távolságtartás” követte a Budva részéről, amely ellentmondást nem tűrően pólózott, s 9-4-es vezetésre tett szert a zárószakaszra.

Amely Honvéd-találattal indult – Mezei Tamás centerezett biztos kézzel (5-9) -, de a különbséget nem sikerült csökkenteni, a harmadszor is eredményes Marnitz csupán egy parányit szépített a súlyos vereségen.

A magyar együttesnek ezzel megcsappant az esélye arra, hogy négyesében az első vagy a második hely birtokosaként bejusson a sportág európai elitsorozatának legjobb nyolc gárdája közé. Az Euroliga főtáblás csoportmeccseinek negyedik fordulóját február 3-án játsszák.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője:
“Fizikailag gyengébbek voltunk, döntő szituációkban súlyos hibákat követtünk el. Bő két hét múlva Budván megpróbálunk javítani.”

vízilabda euroliga

C csoport, 3. forduló:
Domino Honvéd – Budva (montenegrói) 6-10
(0-1, 3-3, 1-5, 2-1)
A magyar góldobók: Marnitz 3, Szivós 2, Mezei 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik