Élet-Stílus

Egyiptom nyert és továbbjutott – videó

A mozambiki együttest félgőzzel legyűrő Afrika Kupa-címvédő egyiptomiak magabiztosan masíroztak tovább. Nigéria is nyert, de távolról sem meggyőző.

Az egyiptomiak továbbjutottak a negyeddöntőbe. Az előző fordulóban Nigériát magabiztosan legyőző bajnok körülményesen kezdett második találkozóján, az első napon Benin ellen kétgólos hátrányból visszatérő, s a közönség szimpátiáját is kivívó mozambikiak labdatartással próbálták elejét venni az egyiptomi kontráknak – az első félidőben sikeresen.

A második játékrészben az eső is eleredt, s az égi áldás az egyiptomiakat segítette: alighogy elkezdődött a második negyvenöt perc, Fathi jobboldali ívelése után Dario Khan a saját kapujába továbbított. A gól megnyugtatta az amúgy sem idegeskedő, s az egyre jobban belelendülő, a középpályán Sikabala által „mozgatott”címvédőt.

Egyiptom-Mozambik – összefoglaló:

Az 53. percben Moawad megduplázhatta volna az előnyt, szűk húsz perccel később Metaab is közel került az újabb egyiptomi gólhoz, a végeredményt azonban a csereként beálló, a tornán másodszor eredményes Nagy Ismail (Nagui) állította be, az alexandriai támadó ballal kapásból lőtt a mozambiki kapuba.

Hasszan Szehata legénysége így a legjobb nyolc közé jutott, míg Nigéria oda tart – a „zöld sasok” viszont távolról sem voltak meggyőzőek Benin ellen. A beniniek fölénye ellenére egy kimaradt Yakubu-lehetőség volt az első félóra legérdekesebb eseménye, a hajrában a támadó törleszthetett. Odemwingie fejesét Bocco kézzel hárította, s a büntetőből Yakubu megszerezte a vezetést.

Nigéria-Benin – összefoglaló:

A második félidőt Benin végigtámadta ugyan, a nigériai védelem azonban kitartott, így Sualbu Amodu együttese a három pontnak köszönhetően a második helyre lépett előre. A két csapat harmadszor találkozott egymással az Afrika-kupán, és mindháromszor Nigéria nyert.

afrika kupa

C csoport, 2. forduló:
Egyiptom-Mozambik 2-0 (0-0)
Gól: Khan (öngól, 46.), Nagui (80.)

Nigéria-Benin 1-0 (1-0)
Gól: Yakubu (42., 11-esből)

Az állás:
1. Egyiptom 6 pont (továbbjutott), 2. Nigéria 3, 3. Benin 1 (2-3), 4. Mozambik 1 (2-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik