Élet-Stílus

Kovalainen: vissza a régi kerékvágásba?

A 2010-re a Lotushoz szerződött volt mclarenes, Heikki Kovalainen úgy gondolja, hogy idén újra jól megszokott forgatókönyv érvényesül, és a McLaren küzd majd a Ferrarival a bajnoki címekért. A finn Schumacher visszatérésére is nagyon kíváncsi.

A McLaren után idén a pályafutását a Lotusnál folytató Heikki Kovalainen ugyan biztosan csak a hátsó sorokból figyelheti majd az élen folyó küzdelmet, de tippje azért van 2010-re. A finn szerint a nagy csata a ferraris Fernando Alonso és a mclarenes Lewis Hamilton között zajlik majd.

“Azt tippelem, hogy Lewis és Alonso között dől el. Persze nem tudom, milyen erős lesz a Mercedes GP Michaellel és Nicóval. Nekik is lehet jó autójuk, és az is érdekes lesz, hogyan jönnek ki egymással a pilóták. Megtalálja-e Jenson (Button) a helyét a McLarennél, és hogy mennek majd neki a futamok. De szerintem Lewis és Alonso lesz a két főszereplő” – nyilatkozta Kovalainen az Autosportnak.

“Persze őszintén szólva ez nekem nem számít sokat. Ha a Lotus gyors lesz, talán mi leszünk az élen! Bár én is tudom, hogy nem valószínű, nem is számítok ilyesmire. Ha élre való autót építenénk csak így, akkor valami nagyon nem stimmelne. A többieknek nagyon el kellene szúrnia valamit” – viccelődött saját bajnoki esélyeiről a finn.

Nem számít győzelemre
Kovalainen örül neki, hogy visszatér Michael Schumacher, a pilóta alig várja, hogy újra egymás ellen versenyezzenek, és úgy gondolja, hogy a hétszeres bajnok jelenléte jól jön az egész F1-nek.

“Hát, igen, kétszer már megvertem” – utalt a Race of Champions-ös találkozásaikra a versenyző. – “Egyszer a döntőben győztem le, amikor (2004-ben) megnyertem a gálát, aztán egyszer pedig lefulladt a rajtnál a Fiatja, és meg is előztem. Eddig 2:0 nekem, de azt hiszem, idén nála lesz az előny…”

“Érdekes lesz látni, hogyan boldogul, és több szurkolót is vonzhat a pályákra. Jó lenne több ember a futamokon. Kíváncsi vagyok, hogyan teljesít azokhoz képest, akik most nem olyan erősek. Szerintem jó lesz, nem is jönne vissza, ha nem érezné magát formában. De akkor is 41 éves, romlik a reakcióidő, testileg lehet egy kis hátránya. Persze mondom, ha nem gondolná, hogy jó lehet, nem is jött volna vissza!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik