Élet-Stílus

Kotori siker a Vasas otthonában

A Vasas vereséget szenvedett a címvédő montenegrói Primorac Kotortól szombaton, Budapesten, a férfi vízilabda Euroliga 16 csapatos főtáblájának harmadik csoportkörében, a B betűjelű négyesben.

A felújítás alatt álló Komjádi helyett a Szőnyi úti uszodában fogadta az Euroligában címvédő, Szuperkupa-győztes riválisát a magyar bajnokcsapat, amely egy megnyert (Jug Dubrovnik) és egy elvesztett (Panioniosz) mérkőzés után mindenképpen javítani, vagyis győzni akart szombat este az első számú kontinentális sportági sorozat csoportmeccseinek harmadik fordulójában.

Ám nem a piros-kékek szája íze szerint indult a meccs: 1-0-ra, majd 4-1-re (!) elhúzott a vendégegyüttes, többek között a náluk pólózó két magyar olimpiai bajnok, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám egy-egy találatával. A kotoriak remeklését a pekingi ötkarikás aranyérmes Hosnyánszky Norbert ellensúlyozta, egy távoli bombával és egy védhetetlen büntetővel (3-5), a félidőre mégis maradt a kétgólos Primorac-előny, miután Varga Dénes értékesített ötméteresére hasonló módon válaszolt Kiss Gergely (4-6).

Hosnyánszky Norbert (Vasas) és Steinmetz Ádám (Kotor) reklamál  (MTI)

Hosnyánszky Norbert (Vasas) és Steinmetz Ádám (Kotor) reklamál (MTI)

A harmadik negyedben a változatlanság jegyében Steinmetz klasszikus centergóllal alakította 4-7-re az állást, és bár lett volna mód egészen közel zárkózni, csak egyszer érkezett felelet a Vasas részéről, igaz, elemi erejű Hosnyánszky-lövés formájában (5-7). A küzdelemre nem lehetett panasz, viszont a jó és hatékony játék továbbra is hiányzott a hazaiak részéről, így a negyedik nyolc percre maradt a javítás lehetősége, vagy inkább kényszere.

nyilatkozat

Földi László, a Vasas a vezetőedzője:
“Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kotor minden egyes hibánkat megtorolta. Ráadásul az nem megy, hogy tíz emberelőnyünkből csak kettőt tudunk belőni, ez kevés. A pontatlanságok, a rossz passzok miatt elbizonytalanodtunk, és a végére el is fáradtunk, miközben futottunk az eredmény után.”

Mert továbbra is görcsösnek tűnt az angyalföldi alakulat, miközben a kotoriak biztos előnyük tudatában meglehetősen fesztelenül vízilabdáztak. Ráadásul a hazaiak legjobbja, Hosnyánszky büntetőt rontott, míg a Primorac nyolcadszor is eredményes tudott lenni a triplázó Steinmetz pazar megoldásának köszönhetően (5-8).

Újabb veresége nyomán a Vasasnak gyakorlatilag minimális esélye maradt arra, hogy az első két hely egyikét megszerezve továbbjusson négyeséből a legjobb nyolc közé, már csak azért is, mert legközelebb, a negyedik csoportkörben, február 3-án éppen Kotorban vár fellépés a piros-kékekre.

vízilabda euroliga, b csoport

VasasPlaket – Primorac Kotor (montenegrói) 5-8
(2-4, 2-2, 1-1, 0-1)
A magyar csapat góldobói: Hosnyánszky 3, Kovács, Varga Dénes 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik