Élet-Stílus

Győzelemmel kezdett a Bayern – videó

A Bayern München hatszáz nap után ismét élen áll a Bundesligában, a bajorok a 2008-as őszi bajnok Hoffenheim elleni győzelmükkel vették át a vezetést.

Bár több hiányzóval lépett fel az Allianz Arenában, a Hoffenheim kihasználva a vendéglátók kezdeti bizonytalanságait, támadólag lépett fel s rövidpasszos játékával többször is zavarba hozta a Bayern védelmét.

Vukcevic ívelése után Ba fejelt mellé, majd Ibisevic késztette parádéra Buttot. Az eleinte kósza ívelésekkel próbálkozó Bayern a félidő derekán ráérzett a ritmusra, s egy Schweinsteiger-lövéssel jelezte támadókedvét. A 35. percben a müncheniek megszerezték a vezetést. Schweinsteiger emelte középre a labdát, Simunic nem tudta azt kifejelni, így a bevetődő Demichelis közelről betalált.

A visszaálló Bayern ezután a kontrákra – és Robben sebességére – hagyatkozott, s a holland több alkalommal is veszélyt teremtett, ám társai (elsősorban Gomez) rendre elhibázták az utolsó érintést. A Hoffenheim támadásban maradt, s a 63. percben közel került az egyenlítéshez, de Badstuber az utolsó pillanatban egy remek mozdulattal elhalászta a labdát a kitörő Ibisevic elől. A másik oldalon Müller lövése tornáztatta meg Hildebrandot.

Bayern München-Hoffenheim – összefoglaló:

A hajrában eldőlt a találkozó. Robben sokadik jó megmozdulása után blokkoltak a védők, a labda viszont visszakerült a szélsőhöz, aki honfitársához, Van Bommelhez passzolt. A védekező középpályás lövésébe Klose beleért, s ezzel becsapta Hildebrandot.

Az utolsó percekben még egy Gomez-kapufa okozott izgalmakat. A Bayern megérdemelten tartotta otthon a pontokat, s több mint hatszáz nap után az élre állt. Üldözői közül azonban a Leverkusen és a Schalke is befoghatja.

bundesliga, 18. forduló

Bayern München-Hoffenheim 2-0 (1-0)
München, Allianz Arena, 69 ezer néző. Vezette: Kinhöfer
Gól: Demichelis (35.), Klose (86.)
Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber – Van Bommel (Timoscsuk, 90.), Schweinsteiger – Robben, T. Müller (Pranjic, 77.) – Olic (Klose, 63.), Gomez
Hoffenheim: Hildebrand – Beck, Simunic, Compper, Ibertsberger – Salihovic – Zuculini (Eichner, 72.), Vukcevic (Ludwig, 46.) – Ba (Terrazzino, 87.), Ibisevic, Maicosuel

Az élcsoport:
1. Bayern München 36 pont, 2. Leverkusen 35 (17 mérkőzés), 3. Schalke 34 (17), 4. Hamburg 31 (17), 5. Dortmund 30 (17), 6. Werder 28 (17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik