Élet-Stílus

Algéria javított – videó

Az Afrika Kupán az első fordulóban botló esélyes Algéria és Angola is javított, így egy fordulóval a vége előtt a házigazda továbbjutásra áll, de az arabok is reménykedhetnek.

Az első, Malawi elleni találkozót elveszítő algériaiak számára markáns feladatnak tűnt a házigazdák ellen hatalmas hátrányból talpra álló, ám egyik legjobbját, Frederic Kanoute-t elvesztő Mali legyőzése. Az északiak – ha nehezen is – teljesítették a kötelezőt.

Kanoute végül nem vállalta a kezdést, így Yatabare lett az ék, mögötte a Sissoko (Juventus), Keita (Barcelona), Diarra (Real Madrid) trió igyekezett megzavarni a Ziani által vezényelt arab támadásokat. Az első helyzeteket Mali (Yatabare tűnt fel a kapu előtt, pillanatokkal később Maiga fejelt Chaouchi kezeibe) hagyta ki, majd Ziani Ghezzalnak szánt passza pattant vissza a kapufáról.

A félidő derekán Algéria átvette az irányítást, egyre több Ziani-ívelés érte el célját, s a wolfsburgi a 43. percben egy szabadrúgás után prímán csavart középre, Halliche pedig a hálóba továbbította a labdát.

Algéria-Mali – összefoglaló:

Szünet után Mali percei következtek. A „sasok” feljebb tolták védekezésüket, de a lehetőségeket nem tudták kihasználni. Sissoko remek passzát Yatabare tékozolta el, az 52. percben Tamboura próbálta becsapni az algériai kapust – hasztalan. A 60. percben Kanoute is lehetőséget kapott, a Szaifival megerősített algériai középpálya ugyanakkor már a félpályánál megakadályozta a kibontakozást. Maradt az 1-0, azaz Algéria megőrizte esélyeit, míg Mali csak a csodában bízhat.

Az első fordulóban döntetlent játszó, házigazda angolai válogatott megszerezte első győzelmét: Malawi felett diadalmaskodott 2-0-ra. Az első – felejthető – félidő után az események a második játékrészben pörögtek fel. Az addig óvatosan támadgató hazai együttes Flavio remekbeszabott találatával a 48. percben megszerezte a vezetést.

Angola-Malawi – összefoglaló:

Öt perccel később eldőlt a találkozó; a gól miatt kissé elhamarkodottan kitámadó ellenfelet meglepték a kontrázó hazaiak; Wadabwa rossz visszagurított passza nyomán Manucho megszerezte első gólját a tornán. A házigazdák ezzel nagy lépést tettek a negyeddöntőbe jutás felé.

afrika kupa

A csoport, 2. forduló:

Angola-Malawi 2-0 (0-0)
Gól: Flavio (48.), Manucho (54.)

Algéria-Mali 1-0 (1-0)
Gól: Halliche (43.)

Az állás: 1. Angola 4 pont, 2. Malawi 3 (3-2), 3. Algéria 3 (1-3), 4. Mali 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik