Élet-Stílus

Piquet a NASCAR-ban próbálkozik

A Renault-botrány kirobbantója, brazil Nelson Piquet Jr. az észak-amerikai autós versenyszéria, a NASCAR-sorozatban folytatja pályafutását.

„Mindig az volt az álmom, hogy sikereket érjek el az F1-ben, ám a dolgok nem úgy alakultak, ahogy szerettem volna. Nehéz, kemény döntés volt, de a NASCAR nagy kihívás a számomra” – fogalmazott a pilóta, aki egyelőre nem árulta el, hogy melyik csapatnál versenyez a tengerentúli sorozatban, de hamarosan erről is lehull a lepel.

A Forma-1 korábbi háromszoros világbajnokának a fiát augusztusban menesztette a Renault-csapat. Majd ezt követően derült ki, hogy a francia istálló a tavalyi Szingapúri Nagydíjon szándékosan rendezte meg Piquet balesetét, így nyerhette meg a futamot a csapattárs, az összeesküvésről állítólag semmit sem tudó spanyol Fernando Alonso.

„Nesinho” a tavalyi Magyar Nagydíjjal bezárólag 28 futamon szerepelt a Forma-1-ben, 19 pontot szorgoskodott össze, de mindössze egyszer, 2008-as Német Nagydíjon állhatott fel a dobogóra: a brit Lewis Hamilton mögött a második volt Hockenheimben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik