Élet-Stílus

Pazar gólok az afrikai csúcsderbin – videó

A címvédő Egyiptom győzelemmel rajtolt az Afrika-kupán: 3-1-re legyőzte Nigériát, és ezzel egy 32 évig tartó negatív széria végére is pontot tett.

A „fáraók” 1977 után győzték le ismét Nigériát, ráadásul úgy, hogy hátrányból fordítottak a C csoport nyitómérkőzésén. A nigériaiak Chinedu Obasi pazarul eltalált lövéssel kerültek előnybe, a szünetben azonban már 1-1 állt az eredményjelzőn, miután Ahmed Hasszan kiugratása után Emad Moteab kicselezte a „kirándulni” induló hálóőrt, majd az üres kapuba gurított. A 35 esztendős Hasszan az 54. percben villant ismét.

A csapatkapitány megpattant távoli lövése után már Egyiptom állt jobban, és helyzetei alapján könnyen növelhette volna az előnyét. Persze ami késik, nem múlik: a 87. percben Mohamed Nagi „Geddo” szintén jól eltalált „löketével” alakult ki a 3-1–es végeredmény.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű nyerni, de akkor sem adtuk fel, amikor hátrányba kerültünk, keményen megharcoltunk a sikerért” – mondta Mohamed Zidane, a hetedik elsőségére hajtó Egyiptom csatára, aki Hajnal Tamás csapattársa a Dortmundban.

A nap másik találkozójának is volt magyar vonatkozása: a Honvédban öt éven át szereplő Genito is játszott a Benin ellen kétgólos hátrányból talpra álló, végül 2-2-re végző mozambiki csapatban.

Afrika-kupa, C csoport:
Mozambik-Benin 2-2 (1-2)
Gól: Miro (29.), Fumo (55.), ill. Omotoyossi (13., 11-esből), Khan (21., öngól)

Egyiptom-Nigéria 3-1 (1-1)
Gól: Moteb (34.), Ahmed Hasszan (54.), Nagui (87.), illetve Obasi (12.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik